Басейнове управління водних ресурсів р.Тиса відпрацьовувало ліквідацію переливу і розмиву дамби

Басейнове управління водних ресурсів р.Тиса відпрацьовувало ліквідацію переливу і розмиву дамби
Працівники Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та міжрайонних управлінь напередодні, 21 березня, продовжили відпрацювання практичного завдань командно-штабних навчань, які проходять на території Закарпатської області.

 

Відповідно до ввідної №4 на 10-00 год від 21 березня 2018 року, внаслідок інтенсивних опадів відбувалося різке підняття рівня води в р. Тиса, затоплено і підтоплено господарські об’єкти, споруди, суб’єкти господарювання та територій сіл Королево, Теково, Сасово, Тросник Виноградівського району. Порушено автосполучення з селами Виноградівського району Веряця, Горбки, Чорнотисово, смт.Королево, с.Тросник, с.Фанчиково.

При розгляді варіантів переливів водозахисних дамб та їх наслідків з урахуванням ввідної №4  встановлено, що рівні паводкових вод перевищать максимальні історичні (рівень паводку 2001 року) та досягнуть розрахункові рівні паводку 1% забезпеченості та перевищать розрахункові для ще нереконструйованих захисних дамб. При цих рівнях паводкових вод захисні функції дамб втрачені. При проходженні такого паводку перелив лівобережної дамби р.Тиса відбудеться на ділянці між КПП Вілок та поперечною дамбою біля с.Бобове, а також на ділянці незавершеної реконструкцією дамби між с.Петрово і с.Сасово. Тому, зазначені вище дані необхідно використати при плануванні і проведенні евакуаційних та аварійно-рятувальних заходів.

Для недопущення переливу і розмиву правосторонньої дамби р.Тиса в районі с.Тросник Фанчіківської сільської ради Виноградівського району  на виконанні першочергових невідкладних робіт (виконання практичних заходів) працювали відомчі аварійні бригади міжрайонних управлінь, автокран, трактор та екскаватор-навантажувач, пересувна насосна станція, спеціалізована машина-амфібія Truxcor, система освітлення з генератором та інша спеціалізована техніка.

На ділянці правобережної водозахисної дамби у с.Тросник на пониженій ділянці довжиною 200 м проведено нарощення гребеню дамби шляхом укладання мішків з сипучими матеріалами на висоту 0,5-0,7м на геотекстиль та влаштування фільтраційного колодязя.

Наступним повідомленням було інформування БУВР Тиси та Ужгородського МУВГ про те, що о 15год. 53хв. 21.03.2018 року на 340 км продуктопроводу ТОВ «Прикарпатзахідтранс» в районі с.Пастілки Перечинського району відбувся витік дизпалива та потрапляння його в р. Уж.

Відповідно до  рішення термінового засідання комісії з питань ТЕБ та НС Перечинської райдержадміністрації Ужгородському МУВГ спільно з спеціалістами гідрохімлабораторії БУВР Тиси доручено провести моніторинг забруднення нафтопродуктами ділянки річки Уж.

Відповідно до візуального огляду берегової лінії та вод р.Уж та виявлених плям нафтопродуктів інформацію про можливе забруднення нафтопродуктами вод дериваційного каналу, який забезпечує водопостачанням м.Ужгород, передано до «Закарпаттяобленерго».

Роботи по локалізації витоку нафтопродуктів в річку Уж проводять аварійні бригади ТОВ «Прикарпатзахідтранс» за участю працівників Ужгородського МУВГ. Встановлені бонові загорожі для уловлення нафтопродукту з поверхні води.

Спеціалістами лабораторії моніторингу вод та ґрунтів БУВР Тиси відібрано проби вод р. Уж по всіх пунктах проведеного огляду до та після встановлення бонових загорож. Результати аналізів будуть надані додатково після завершення їх проведення.

На далі БУВР Тиси та міжрайонні управління відпрацьовуватимуть також інші навчальні легенди з умовних надзвичайних ситуацій, що найбільш характерні для Закарпатської області. За результатами навчань будуть визначені проблемні питання у регіоні та рівень взаємодії між усіма екстреними службами області.

Джерело: Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса

 

22 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів