Лісовідновлення – ключове завдання закарпатських лісівників у 2018-му

Лісовідновлення – ключове завдання закарпатських лісівників у 2018-му
Учора, 21 березня, у Міжнародний день лісів на Закарпатті стартувала акція «Майбутнє лісу в твоїх руках», у рамках якої на територіях 20 лісгоспів області планується масштабне лісовідновлення.

 

Після настання теплої погоди екологічна акція набере обертів і до акції долучаться люди різних поколінь та інтересів. Кожен учасник кожен учасник важливий. Адже дерева одні з найбільших живих організмів на планеті і один з найбільших природних ресурсів Землі. Вони підтримують наше повітря чистим, знижують рівень шуму, покращують якість води, запобігають ерозії ґрунтів, забезпечують їжею і будівельним матеріалом, створюють тінь і допомагають зробити ландшафт красивим. Дерева є найбільш довгоживучими живими організмами на Землі і всього лише одне дерево здатне поглинути за рік стільки вуглекислого газу, скільки виробляє автомобіль за час пробігу 41,8 тисячі кілометрів. І одне дерево здатне виробити стільки кисню, скільки потрібно для дихання трьох людей. Відтак, у лісах Закарпаття, біля шкіл і садочків, біля будинків з’являються природні очисники повітря.

Лісовідновлення 2018 – це ключове завдання, яке поставив начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга перед керівниками держлісгоспів області. Планується, що до лісовідновлення приєднаються школярі, студенти коледжів і вишів, представники громадських організацій, деревообробних підприємств, установ, активні громадяни та представники влади, дипломатичних установ та силових та правоохоронних органів.

Всього під час акції планується заліснити понад 2553, 6 гектарів земель лісового фонду Закарпаття.

«Щороку ми намагаємося залучити до акції «#Майбунє_лісу_у_твоїх_руках» велику кількість жителів і Закарпаття, і ??деревообробників, і представників громадськості та влади – всіх, кому не байдужі питання збереження лісу й екології. Наше завдання – зробити зрозумілим, зручну участь у цій акції: куди їхати, з чим їхати та яка важливість у лісовідновленні» – сказав Валерій Мурга.

Детальна інформація про місця розташування майданчиків, видачі інвентарю та саджанців опублікована на сайтах держлісгоспів, у соціальних мережах facebook, instagram, twitter на сторінках #закарпатські_лісівники (офіційні сторінки Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства –

https://www.facebook.com/zakarpatskilisivniki/

https://www.instagram.com/zakarpatski_lisivniki/

https://twitter.com/murgazoulmg або на сайті zakarpatlis.gov.ua та в крайових ЗМІ, Для участі в акції потрібно стежити за новинами!

 Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

22 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів