В Ужгородському університеті відбулося засідання Вченої ради

В Ужгородському університеті відбулося засідання Вченої ради
У четвер, 22 березня, відбулося чергове засідання Вченої ради УжНУ. Серед основних питань, які були винесені на розгляд: звіт про фінансову діяльність університету в 2017 році та бюджет на 2018 рік, доповідь про навчальну, наукову та виховну діяльність факультету туризму та міжнародних комунікацій.

 

Засідання Вченої ради розпочалося із вручення диплома професора Ніні Пойді-Носик. Надалі члени ради розглянули питання звіту про фінансову діяльність університету в 2017 році та бюджет на 2018 рік. Головний бухгалтер УжНУ Руслана Вовчанська зазначила, що у 2017 році зросли обсяги надходжень загального та спеціального фондів: «Обсяг загального фонду зріс порівняно з 2016 роком з 135,2 до 143,7 мільйонів гривень, а обсяг спеціального фонду – з 124,5 до 169,9 мільйонів гривень. У структурі надходжень спеціального фонду 92,1% становить плата за навчання, 7,6 % – додаткова господарська діяльність. Також 0,3% спецфонд отримав від оренди майна».

Перший проректор Олександр Сливка наголосив на позитивних  тенденції щодо зростання фінансового забезпечення університету: «Десять років тому загальний фонд становив приблизно 80 мільйонів гривень, а спеціальний – 40 мільйонів гривень. Тепер загальний фонд зріс до 143 мільйоні гривень, а спеціальний фонд становить майже 170 мільйонів гривень. Вперше у нас показники спецфонду перевершили загальний фонд. Це позитивна тенденція, яка свідчить про фінансове здоров’я університету».

Детальніше ознайомитися з бюджетом університету в 2017 році та фінансовим планом УжНУ на 2018 рік можна за посиланням.

Після схвалення звіту та фінансового плану на 2018 рік Вчена рада заслухала доповідь декана факультету туризму та міжнародних комунікацій Наталії Габчак. Вона розповіла про навчальну, наукову та виховну діяльність факультету протягом 2013-2018 років. Як зазначила Наталія Габчак, на факультеті наразі навчаться 446 студентів, з них 275  на денній формі, а 171 студент на заочній формі навчання.

«Велику увагу у підготовці студентів ми звертаємо на міжнародну співпрацю, зокрема у сфері стажування. Ми маємо чимало угод з туристичними бізнесом у Словаччині, Туреччині, інших країнах. У 2017 році наші студенти проходили практику у Польщі, Чехії, Туреччині, Норвегії, Польщі та Словаччині» - інформувала Наталія Габчак. 

Також Вчена рада прийняли декілька адміністративних рішень, зокрема ухвалила перейменування кафедри економіки підприємства економічного факультету на кафедру економіки і підприємництва. Крім цього, Вчена рада утвердила створення у  структурі стоматологічного факультету навчально-наукового тренінгового центру.

Наступне засідання Вченої ради відбудеться 13 квітня.

Олексій Шафраньош

Фото: Вероніка Кобаль

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

23 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів