Сергій Романюк: В Пекіні буду в призерах

Сергій Романюк: В Пекіні буду в призерах
Минулої середи з далекого південнокорейського Пхьончхану повернувся на рідну землю наш учасник 12-х паралімпійських ігор, уродженець гірського села Чорна Тиса, на Рахівщині – Сергій Романюк.

 

Прямісінько на пероні ужгородського залізничного вокзалу він поділився першими враженнями з журналістами.

–    Дебютна для мене паралімпіада пройшла на дуже високому рівні. Гадаю, що мій кращий результат –  7-е місце в лижних перегонах на 20 кілометрів  та біатлоні на 12,5 км – хороший показник. Певен, що наступній паралімпіаді в Китаї буду в призерах.

–    Які враження у вас склалися про змагання, інших спортсменів, було складно на змаганнях?

–    Так, доволі складно, адже всі готуються вик ластитися на цих стартах, які проходять один раз на чотири роки. Погода теж вносила свої корективи, спочатку було прохолодно, але згодом з’явилося весняне сонечко й сніг почав танути, доволі важко було пристосуватися до цих умов.

–    Підтримку співвітчизників в Пхьончхані відчували?

–    Так. Відчував завжди, дякую всім, хто мене підтримував та хвилювався.

–    Де проводили підготовку до паралімпійських ігор?

–    Готувалися як в Україні – на базі західного реабілітаційного центру в с. Яворові, на Львівщині, та закордоном, на високо гір’ї. Основна підготовка проходила в Італії на гірськолижному курорті Пассо де Лавацца.

–    Зараз ти вже на рідній землі, що хочеш тут зробити в першу чергу?

–    Хочу додому приїхати в Чорну Тису батьків обняти.

Нагадаємо, що національна паралімпійська збірна команда України яскраво змагання на ХІІ-й зимовій паралімпіаді, виборовши командні 22 медалі - 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових нагород. Українці взяли участь у трьох із шести представлених на Іграх видах спорту  - біатлон, лижні перегони, гірськолижний спорт (сноуборд).

Найкраще від команди України виступила Оксана Шишкова зі спортсменом-лідером Віталієм Казаковим. Здобуток їхнього тандему - 6 нагород, з яких 2 золоті, 3 срібних та 1 бронзова нагорода.

Інший тандем - Віталій Лук'яненко та гайд Іван Марчишак завоювали 2 золоті нагороди.

Загалом українські паралімпійці в медальному загальному заліку були четвертими, а от за ґатунком нагород заверши паралімпіаду на шостій сходинці.

 

26 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів