В УжНУ у рамках програми перепідготовки військових говорили про особливості організації пішого туризму

В УжНУ у рамках програми перепідготовки військових говорили про особливості організації пішого туризму
Лектором виступив краєзнавець, активний турист, гід із багаторічним стажем та автор п’ятьох путівників Закарпаттям Сергій Степчук

 

З 26 лютого в Ужгородському університеті триває курс підготовки для військовослужбовців за програмою «Менеджмент туристично-ресторанного бізнесу», головною метою якого є перепідготовка військовослужбовців, учасників бойових дій на сході України, а також їх сімей.

Днями для учасників проекту влаштували лекцію на тему «Організація пішого туризму». Лектором виступив краєзнавець, активний турист, гід із багаторічним стажем та автор п’ятьох путівників Закарпаттям Сергій Степчук.

Розмову пан Сергій розпочав зі знайомства та оповіді про своє захоплення, що з роками переросло у професію. Краєзнавець активно подорожує й проводить екскурсії для туристів з різних країн світу вже протягом багатьох років. «Піший туризм для мене – це насамперед фізичні навантаження. З дев’ятнадцяти років почав ходити у досить складні походи. Розподіл навантаження, правильний темп ходи, дихання – це те, чого ми навчаємося під час таких походів. Піший туризм – це досвід, який приходить досить швидко», – зізнається лектор.

Пан Степчук ознайомив присутніх з тонкощами організації пішого туризму. Зокрема, докладно розповів про те, як укомплектувати групу, вибрати та розробити маршрути, обрати легкі й водночас зручні намети і спальники, про правильні наплічники, що не додають сильних навантажень при ході, про харчування, сон у походах, а також про систему маркування, яка значно відрізняється у різних країнах світу.

Сергій Степчук наголосив, що важливою складовою організації походів є мета. Не так легко зібрати групу й потрібне спорядження, але якщо є бажання і стимул, то все вийде. Гід поділився своїм досвідом минулих походів і зізнався, що тепер організувати такий похід значно легше, аніж раніше, адже світ еволюціонує й туристичне обладнання стає дедалі зручнішим. Також було згадано про небезпечні моменти, які, на жаль, трапляються в гірських походах. Насамперед – це дикі тварини, змії, яких можна зустріти в лісах. Не варто забувати й про ліки, які можуть знадобитися у разі поганого самопочуття або ж травми.

Упродовж лекції учасники також мали змогу ставити запитання й спілкуватися з промовцем.

Нагадаємо, що проект «Перепідготовка і соціальна адаптація військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей» фінансується Королівством Норвегія і реалізується за підтримки міжнародного фонду соціальної адаптації, що в Києві, та проекту ГО «Наше рідне Закарпаття». Координатор проекту від Ужгородського національного університету – професор Федір Шандор. Навчання проводиться щоденно з понеділка до п’ятниці у вечірній час (окрім вихідних). Курси триватимуть до 31 травня і після завершення учасники отримають сертифікати від Ужгородського національного університету та Норвезького університету NORD.

Кароліна Бучковська, Медіацентр УжНУ

 

27 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів