Встигніть побачити красу: на Закарпатті – пора масового цвітіння шафрана Гейфеля

Встигніть побачити красу: на Закарпатті – пора масового цвітіння шафрана Гейфеля
Побачити на Закарпатті шафран гейфеля можна практично всюди. І на полонинах, і в лісі і навіть на подвір’ях. Однак, попри здавалося б таку широку розповсюдженість – ця квітка занесена до червної книги і вважається зникаючою.Помилуватись фіолетовим килимом до Дендропарку «Березинка» приїзжають навіть зі столиці. Тут почалося масове цвітіння цієї рослини.

 

Майстер дендропарку Наталя Слободянюк каже, такому розповсюдженню шафрану на цій території можна дякувати звичайним мурахам, до того ж люди стали більш свідомі. Квіти не рвуть, а їх лише фотографують. Хтось називає шафран квіткою кохання. І цьому є своє пояснення. Охороною шафрану займаються лісівники.

За одну зірвану рослину передбачений штраф до 100 грн. Так, працівники Тячівського лісгоспу організовують рейди а також проводять з населенням профілактичні бесіди, в рамках яких пояснюють людям, чому природу варто берегти. Квітне шафран гейфеля кілька тижнів, цього року масове цвітіння розпочалось трохи пізніше ніж, зазвичай, адже свої корективи внесла природа. Тож, якщо ви ще не встигли помилуватись ніжнім цвітом, не гайте часу мерщій до лісу.

М-студіо

 

28 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів