Закарпатський муздрамтеатр показав четверту прем’єру і готує наступні

Закарпатський муздрамтеатр показав четверту прем’єру і готує наступні
До Міжнародного дня театру Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театрі імені братів Шерегіїв потішив прем’єрою вистави «Вуйцьо з крилами» за мотивами оповідання «Старигань з крилами» Габрієля Маркеса. Закарпатську версію написав ужгородський драматург Олександр Гаврош, а на сцені втілив режисер Олександр Саркісьянц. Перед показом керівництво муздрамтеатру поспілкувалося з журналістами, аби розповісти про новини в найбільшому театрі області.

 

Щосезону наш муздрамтеатр ставить бодай одну виставу на закарпатську тематику. Тут це вважають важливою складовою репертуару. Так, за два попередні сезони ужгородські глядачі мали змогу побачити оперету Ярослава Барнича «Шаріка» про українських січових стрільців на Закарпатті та інтелігентну драму «В Парижі гарне літо…» про художника Адальберта Ерделі.

Карпатська притча «Вуйцьо з крилами» – це вже розповідь про наш час, хоча вона має ознаки і позачасового дійства. Глядач тепло сприйняв прем’єру, адже своє завжди краще промовляє до серця.

До кінця сезону у муздрамтеатрі планують ще кілька постановок на великій та малій сцені. Художній керівник театру Василь Шершун готує власне прочитання «Тартюфа» Мольєра. Прем’єра «Зухвалого коханця» запланована на квітень Головний режисер театру Анатолій Філіппов розпочав роботу над французькою музичною комедією «Малюк». Актриса Жанна Баранович активно працює у музичній моновиставі про долю української співачки Квітки Цісик. Режисер Михайло Фіщенко розпочинає роботу над новою виставою для малої сцени. До кінця сезону планують показати свій перший виступ й учасники дитячої  театральної студії, яка діє при муздрамтеатрі.

Глядачі вже мали змогу відчути позитивні зміни і всередині приміщення. Нещодавно оновлено крісла у глядацькій залі, утеплили фойє театру, а також завершили ремонт жіночої вбиральні. Як повідомив директор театру Василь Марюхнич, далі планується встановлення покращеної протипожежної системи та оновлення фойє на другому поверсі, до чого планують залучити студентів-дизайнерів Закарпатської академії мистецтв. Головним клопотом театру залишається кадровий голод, адже, на жаль, статус академічного ще не підкріплений відповідним фінансовим забезпеченням.

Під час прес-конференції анонсували ІІ фестиваль камерного театрального мистецтва «Під цвітом сакури», який пройде 23-30 квітня 2018 року в Закарпатському муздрамтеатрі. Участь у фестивалі візьмуть театри зі Львова, Луцька, Дрогобича та аж чотири театральні колективи з Києва. Фестиваль відбудеться в рамках загальноміського «Сакура-фесту». Організатори сподіваються на підтримку ужгородських шанувальників театрального мистецтва.

Uzhgorod.net.ua

 

28 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів