Закарпатські волонтери взялися за облаштування ігрової зони для онкохворих діток

Закарпатські волонтери взялися за облаштування ігрової зони для онкохворих діток
Ідея облаштувати куточок для ігор у онкогематологічному відділенні обласної дитячої лікарні в Мукачеві виникла у волонтерів ГО «Щасливі діти» після відвідин закладу.

 

Туди нещодавно вони потрапили разом із акторами молодіжного театру «Увімкніть світло». В репертуарі артистів є вистава «Astroblastoma», яка розповідає про життя двох онкохворих підлітків. У лютому цю виставу показали ужгородцям, а отримані за квитки кошти артисти спрямували на організацію свята для дітей, хворих на цю страшну недугу.

«Ми побачили дітей, які замість розваг місяцями змушені перебувати в лікарні. Когось довелося розважати крізь скло палати і передавати подарунки медсестрами. Жодні слова не передадуть тих емоцій від усвідомлення, що там, де діти — немає дитинства», — прокоментувала представник ГО «Щасливі діти» Ольга Павлова.

Залишитися осторонь проблеми не можна, вважають волонтери і закликають небайдужих приєднатися до збору коштів, що будуть спрямовані на облаштування куточку для ігор у онкогематологічному відділенні. Серед запланованих покупок: іграшки, настільні ігри, канцелярія, розмальовки та книжки. Також волонтери шукають охочих проводити для діток «спокійні» майстер-класи, щоби бодай трохи урізноманітнити чимось веселим тяжкі лікарняні будні.    

У лікарні таку ініціативу дозволили офіційно й підтримують. Головний лікар медзакладу Роман Іванович Шніцер переконаний, що активне життя, розваги, спілкування з цікавими людьми — тільки сприятимуть одужанню діток та покращать психологічну атмосферу у відділенні.

На сьогодні волонтерам вдалося зібрати понад сім тисяч гривень. Долучитися до ініціативи може кожен охочий. У призначенні платежу слід обов’язково вказати: «Благодійна допомога для облаштування ігрової зони для онкохворих дітей».

Отримувач: ГО «Щасливі діти»

р/р 26005053914173

ЄДРПОУ 39501655

МФО 312378

Вікторія ЖУЙКО, газета "День", Ужгород

 

28 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів