Писанки різних регіонів України можна буде побачити на виставці в Ужгороді

Писанки різних регіонів України можна буде побачити на виставці в Ужгороді
Виставка під назвою "Світ писанки 2018" відкриється вже завтра у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту.

 

29 березня, о 16.00, відбудеться відкриття ІV виставки «Світ писанки 2018». На розсуд прискіпливого поціновувала народного мистецтва свої роботи представлять близько 30 учасників-писанкарів з Ужгорода та окремих районів Закарпаття.

На виставці експонуватимуться писанки у різних традиційних та сучасних техніках. Цього року окрасою виставки стануть композиції писанок різних регіонів України з фондової колекції Музею писанкового розпису з міста Коломия Івано-Франківської області. Уже традиційно окремі експозиції формуватимуться із фондової колекції ужгородського скансену. Це писанки, пасхальні кошики, фаянсові тарілки та традиційний народний текстиль (скатертини, рушники, серветки).

Цього ж дня у музеї проходитиме майстер-клас з розпису писанок традиційною восковою технікою, що розпочнеться о 15.00 год. Майстер-клас проводитиме Олександра Цуняк – писанкарка з м. Турка Львівської області.

Музей запрошує всіх бажаючих ознайомитись й традиціями розпису писанок, насолодитися найкращими взірцями писанкарського мистецтва та своїми фондовими збірками.

 

28 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів