Три митні пости Закарпаття, які здійснюють найбільше оформлень товарів за допомогою "єдиного вікна"

Три митні пости Закарпаття, які здійснюють найбільше оформлень товарів за допомогою "єдиного вікна"
ДФС у Закарпатській області повідомляє!

 

Фахівці Закарпатської митниці ДФС зазначають, що оформлення товарів за принципом «єдиного вікна» суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності набуває все більшої популярності. З 1 лютого 2018 року (станом на 28.03.2018) із 22 264 поданих митних декларацій – 13 795 оформлено за принципом «єдиного вікна». Це становить 61,9% від загального обсягу оформлених декларацій.

Найбільше оформлень товарів підприємствами із застосуванням «єдиного вікна» зафіксовано на таких митних постах Закарпатської митниці ДФС: «Ужгород-центральний», «Виноградів-вантажний» та «Мукачево».

Нагадаємо, що для удосконалення процедури здійснення митного та інших державних видів контролю (санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного) за принципом «єдиного вікна» Кабінетом Міністрів України 31 січня 2018 року прийнято постанову №44, якою було переглянуто порядок інформаційного обміну.

Зокрема, до переліку місць митного оформлення товарів із застосуванням інформаційного обміну між ДФС та іншими державними органами за принципом «єдиного вікна» включено усі місця митного оформлення, розташовані у пунктах пропуску через державний кордон України.

Для реалізації новацій ДФС доопрацювала розроблений нею спеціальний програмно-інформаційний комплекс, інтегрований в автоматизовану систему митного оформлення «Інспектор».

Варто зазначити, що фахівці Закарпатської митниці ДФС беруть активну участь в міжнародних та регіональних заходах та використовують ці платформи для інформування і роз’яснення учасникам застосування принципу «єдиного вікна» при оформленні товарів.

Так, делегація Закарпатської митниці ДФС у складі заступника начальника митниці В’ячеслава Живицького, в.о. заступника начальника митниці Миколи Ясевича та начальника управління організації митного контролю Зиґмунда Гадара взяла участь у Міжнародній конференції з питань оподаткування та митниці у м. Дебрецен. Фахівці відомства ознайомились з практичним досвідом роботи податкових та митних органів Угорщини, Словаччини та Румунії. Крім того, у ході проведення конференції фахівці Закарпатської митниці поінформували учасників заходу про зміни в законодавстві України в митній сфері, зокрема, питань що стосуються взаємодії контролюючих органів України під час здійснення митного оформлення товарів за принципом «єдиного вікна», а також розповіли про зміни до Податкового кодексу України.

Що стосується регіональних, місцевих заходів то закарпатські митники взяли участь у семінар-нараді щодо роботи залізничних передавальних станцій, яку організувало ПАТ «Українська залізниця». У ході проведення семінару митники ознайомили присутніх з процедурою митного оформлення за принципом «єдиного вікна» та продемонстрували презентаційні матеріали щодо взаємодії контролюючих органів України під час здійснення митного оформлення товарів за принципом «єдиного вікна».

Джерело: ДФС у Закарпатській області

 

28 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів