В Ужгородській міськраді відбулася зустріч із представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста

В Ужгородській міськраді відбулася зустріч із представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста
Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак зустрівся із представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) – Головою Офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста у місті Одеса Максимом Забалуєффим, координатором МКЧХ із співпраці з Українським Товариством Червоного Хреста Еліцою Богданович, Національним Експертом МКЧХ з охорони здоров’я Віталієм Стециком, а також головою Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста Іванною Сабо та керівником Ужгородської міської організації Червоного Хреста Валентиною Митровцій.

 

Гості розповіли, що перебувають на Закарпатті із ознайомчим візитом, у рамках якого планують налагодити контакти з місцевими представниками Українського Червоного Хреста та органами влади, дізнатися про можливі аспекти гуманітарної співпраці в області та Ужгороді зокрема. Зазначили також, що, в основному, їхня діяльність зосереджена на сході України, де реалізовують багато проектів для допомоги населенню, яке страждає від збройного конфлікту. Та, крім того, Міжнародний Комітет Червоного Хреста намагається слідкувати за загальною ситуацією у країні. Свою діяльність в Україні МКЧХ, за словами Максима Забалуєффа, розпочав із 2014 року, працюють також у близько 80-ти країнах світу.

Олександр Білак відзначив, що міська влада Ужгорода активно співпрацює з міською організацією Червоного Хреста і так само готова до співпраці з Міжнародним Комітетом (МКЧХ): «Щодо гуманітарної допомоги, ми готові розглядати питання співробітництва у різних напрямках: чи то допомогти з транспортом, чи приміщеннями, чи надати будь-яку іншу посильну допомогу».

У рамках ознайомчого візиту представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) також планують відвідати Мукачево та Берегово.

Джерело: Прес-служба Ужгородської міської ради

 

28 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів