Професія, яку обирають за покликом серця

Професія, яку обирають за покликом серця
Професіографічна екскурсія, як одна із форм профорієнтаційної роботи, дає можливість школярам побачити внутрішній зміст професії, отримати інформацію із першоджерел, поспілкуватись як і з роботодавцями, так і з робітниками професіоналами своєї справи.

 

З метою популяризації медичних професій, які на ринку праці користуються постійним попитом, проведено  професіографічну екскурсію в Порошківську АЗПСМ для учнів 9-10 класів Порошківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Провідний фахівець з профорієнтації  Неля Гуранич ознайомила учнів з переліком медичних професій, описами медичних професій.  Розповіла, що зазначені професії  належать до групи професій «Людина-людина», є на сьогоднішній день затребуваними на ринку праці нашого регіону. Ознайомила з переліком  освітніх закладів на території області, де можна здобути фах: «медична сестра» «фельдшер», «акушерка», «лікувальна справа», «стоматологія», «фармація».

Роботу амбулаторії презентувала лікар загальної практики сімейної медицини, виконуюча обов’язки завідуючої АЗПСМ Вікторія Плавайко. Вона розповіла про те, які основні вимоги до професії лікаря,  де можна пройти навчання і отримати медичний фах,  розповіла про власний досвід роботи лікарем сімейної медицини та провела екскурсію закладом. Учні мали можливість оглянути кабінети закладу, клініко – діагностичну лабораторію, ознайомитися з роботою пункту служби екстреної медичної допомоги.

Лікар-акушер Магдалина Симкович розповіла про свою спеціальність, про важливість здійснення медичних оглядів, про профілактику медичних захворювань серед населення і молоді зокрема.

Цікавою була розповідь Мирослави Гази, фельдшера - лаборанта, про важливість своєчасної діагностики захворювань, про види клінічних досліджень, які здійснює лабораторія. Зауважила, що для кваліфікованого лаборанта є важливими знання з хімії та біології.

Спираючись на власний професійний досвід (більше 40 років  трудової діяльності), Михайло Федорович Куцкір, фельдшер за фахом, який працює в пункті екстреної медичної допомоги с.Порошково, розповів про особливості роботи служби, про історії з власного медичного досвіду. Наголосив, що існує потреба у таких фахівцях і ця робота непогано оплачується. Учні мали змогу  оглянути сучасний автомобіль швидкої допомоги , побачити його обладнання.

Всі спеціалісти, з якими спілкувалися учні, відзначили, що в медицині випадкових людей немає. Цю професію обирають за покликом, бо вона вимагає співчуття до інших, бажання полегшити страждання  хворого і жертовності.

Джерело: Перечинська філія Закарпатського ОЦЗ

 

29 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів