Студенти в Ужгороді поспілкуватися з волонтерами UYF та дізналися про особливості корейської культури

Студенти в Ужгороді поспілкуватися з волонтерами UYF та дізналися про особливості корейської культури
У середу, 28 березня, Ужгородський національний університет провів День корейської культури. У рамках заходу усі охочі могли відвідати лекцію професора Міжнародного інституту розвитку інтелекту О Сон Гюна, побачили танці сучасного корейського стилю k-pop та познайомилися з історією Кореї, її традиціями та особливостями культури й, навіть, могли попрактикуватися в каліграфії.

 

На нетрадиційну для міста зустріч прийшло чимало поціновувачів східних традицій, викладачів та студентів різних факультетів вишу. Захід відбувався в рамках підготовки Всеукраїнського молодіжного освітньо-культурного проекту World Leaders Camp-2018 організованого ГО Всеукраїнське молодіжне спілкування. Організатори зустрічі зазначають, що таке неформальне спілкування допоможе молоді познайомитися з культурою Кореї, її шляхом до успіху, а також сформує широке коло тих, хто матиме бажання приєднатися до волонтерів програми.

Вітаючи присутніх та гостей заходу проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король зауважив, що останнім часом в стінах Ужгородського національного університету систематично відбуваються нові зустрічі та знайомства, які відкривають широкі можливості для студентів. «Сьогодні у нас є унікальна можливість познайомитися із корейською культурою не з книг чи програм телебачення, а від її носіїв. Ні для кого не секрет, що УжНУ співпрацює з різними освітніми закладами Європи, а тепер -  і з Корейським півостровом. Переконаний, що ми будемо цікавими одне для одного і для подальшої співпраці» - зауважив Ігор Іванович.

Для проведення Дня корейської культури організатори заходу підготували насичену розважальну програму, відео- та фотопрезентації. Так, присутні дізналися про особливості волонтерських програм: умови, працю та проживання в Кореї, побачили відео корейського гурту, який виконував пісню «Україна» та дізналися чимало особливостей про самих корейців, їх звичаї та вподобання. Окрім того гостей заходу розважали виконанням пісень та танців у стилі «k-pop». Однак розваги не єдине, що підготували організатори заходу для ужгородських поціновувачів східної культури. Спеціально для проведення лекції в рамках Дня корейської культури було запрошено професора, уповноваженого делегата культурно-освітніх заходів у східноєвропейському регіоні О Сон Гюн.  

Лектор розповів присутнім про історію Кореї, її шлях до покращення та рушійні впровадження, які допомогли стати однією з провідних країн світу. «Я народився після війни, і цей час був важким для усього нашого народу – чимало людей помирало від голоду, хтось від холодних зим. Тоді у наших підручниках були фотографії українських селян, які працювали на полі – у них були комбайни та уся необхідна техніка. Ми ж, у цей час, працювали на полях тільки руками, і в допомогу нам були лопати та інший садовий інвентар. Тоді, дивлячись на фото з України я мріяв, що настане час коли ми досягнемо того рівня розвитку, що був у вас. Ми багато працювали, чимало зусиль керівництвом нашої країни було покладено на розвиток освіти та науки. Ми чимало здобули. То чому ж Корея нині знаходиться на першому місці в рейтингу країн, де найбільше самогубств? Відповідь на це питання криється дуже глибоко. Через доступ до досягнень техніки, фінансове забезпечення люди втратили відчуття щастя, перестали розуміти дріб’язковість матеріальних цінностей».

О Сон Гюн розповів присутнім про важливість правильного вибору життєвих пріоритетів та вартість усього, що ми маємо – від дрібних речей до цінності кожного людського життя. Він зазначив, що кожна людина має тільки одне життя для того аби бути щасливою, успішною і відчувати гармонію душі. Лектор переконаний, що кожен здатен вплинути на своє життя завдяки правильному налаштуванню, але важливим фактором є і стан та забезпечення суспільства загалом. Так, за словами О Сон Гюна, країною повинен керувати той, хто ставить вище всього потреби свого народу.

Опісля завершення лекції проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король подякував поважному гостеві корейською, та зауважив, що попри мовленнєвий бар’єр наші країни мають багато спільного: «Як Корея раніше, так Україна сьогодні проходить через важкі випробування. Але головне, що об’єднує наші країни – однакові цінності. Ми однаково бачимо, що найголовніше у житті, і як його досягати. Ця лекція була дуже пізнавальною і цінною. Професор, що нині спілкувався зі студентами, має надзвичайно велику душу. Я переконаний, що в України та Кореї попереду  ще чимало можливостей для співпраці».

На завершення плідного Дня корейської культури усі присутні мали можливість взяти участь у розвагах з вивчення корейської мови, попрактикуватися з каліграфії та чимало іншого. Організатори розповідають, що проведення таких культурних заходів є доброю традицією, і після Ужгородського національного університету День корейської культури буде відзначатися ще в декількох містах України.

 

Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

29 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів