Міський голова Ужгорода зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні

Міський голова Ужгорода зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв зустрівся сьогодні з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом. У зустрічі брав також участь Почесний консул Литовської Республіки у місті Ужгороді та Закарпатській області Віктор Гарапко.

 

Під час розмови з міським головою гості обговорили питання розвитку Ужгорода, що дала реформа з децентралізації, спілкувалися і про можливість партнерства Ужгорода з литовськими містами. Богдан Андріїв відзначив, що на сьогодні обласний центр Закарпаття має два десятки міст-побратимів у багатьох країнах світу. І було б дуже добре налагодити такі відносини з якимось із міст Литви.

- Хотів би подякувати за те, що Литва дуже підтримує Україну зараз, у важкі часи. Вашу підтримку ми відчуваємо та дуже цінуємо, - сказав міський голова Богдан Андріїв.

Почесних гостей вразили позитивні зміни в Ужгороді, відзначили роботу міської влади. «Останній раз я був в Ужгороді у 2011 році, хочу сказати, що зараз бачимо відчутну різницю. У місті проводиться багато ремонтів, реконструкцій, у міській раді запрацював сучасний, європейського зразка Центр надання адміністративних послуг», - сказав, зокрема Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс.

Також під час зустрічі обговорили питання можливості реабілітації у Литві бійців, що брали участь в АТО на сході України. Крім того, литовська сторона готова взяти на відпочинок та оздоровлення дітей учасників АТО. Богдан Андріїв подякував за таку пропозицію, запевнив, що міська влада зі свого боку готова співфінансувати такий відпочинок ужгородських діток.

Після офіційної зустрічі гості разом з міським головою відвідали традиційний обласний великодній фестиваль «Воскресни, Писанко!»

Прес-служба Ужгородської міськради

 

29 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів