Студентів Ужгородського університету познайомили з роботою слідчих та криміналістів

Студентів Ужгородського університету познайомили з роботою слідчих та криміналістів
Третьокурсників, які вчаться на юридичному факультеті Ужгородського національного університету, запросили до Головного управління Нацполіції в Закарпатській області, аби ознайомити з професією слідчих та криміналістів.

 

Сьогодні, 29 березня, слідчі спеціалізованого відділу з розкриття злочинів, скоєних проти життя та здоров’я людини, слідчого управління Нацполіції Закарпаття провели екскурсію для студентів третього курсу юридичного факультету УжНУ. Саме їм у майбутнього можуть знадобитися знання, з якими вони сьогодні ознайомилися та побачили на практиці. Під час візиту до адмінбудівлі обласної поліції студентам показали кабінет, у якому працюють криміналісти. 

«Наша робота важлива для якісного розслідування кримінальних злочинів та встановлення причетних до їх скоєння осіб. Зібрані криміналістами на місці події докази дозволяють відтворити повноцінну картину злочину. Саме тому представники нашої професії до своєї роботи повинні ставитися відповідально і сумлінно. Адже від цього залежить кінцевий результат слідства та покарання винних», – зазначає начальник криміналістичного відділу слідчого управління поліції області Роман Ференц. 

У цій справі криміналістам доводиться застосовувати різні методи. У нагоді стає і спеціалізоване авто. Там є все необхідне для повноцінного огляду місця події та забору слідів: від рукавичок та колб для зберігання слідів крові до генератора денного світла, який застосовується для освітлення території у темну пору доби.

Студентів обладнання криміналістів зацікавило. Вони довго розпитували керівника відділу криміналістичного забезпечення про процедуру роботи в умовах поза приміщенням. 

Після оглядин спецтранспорту третьокурсників запросили до кабінету, де працюють ті, хто власне і розкриває тяжкі злочини у області. Заступник начальника відділу з розкриття злочинів, скоєних проти життя та здоров’я людини, полковник поліції Оксана Данько ознайомила присутніх з історією відділу та розповіла про умови роботи, які сприяють професійному розкриттю злочинів.

«Ми спрацювалися і сьогодні розуміємо одне одного з півслова. А порозуміння між колегами нашого фаху відіграє важливу роль. За час, відколи ми працюємо у цьому колективі, відбулося багато змін. Змінилося як законодавство, так і інструкції, за якими ми проводимо слідчі дії. Та попри все це ми продовжуємо працювати у колективі, і розкривати злочини, що трапляються на території області», – наголосила Оксана Данько.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

29 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів