В Ужгороді відійшов у Вічність добре відомий у наукових колах Іван Берча...

В Ужгороді відійшов у Вічність добре відомий у наукових колах Іван Берча...
29 березня пішов із життя кандидат фізико-математичних наук, доцент УжНУ Іван Васильович Берча.

 

Іван Васильович народився 19 червня 1936 року в селі Тарасівці Новоселицького району Чернівецької області. В 1954 році закінчив Новоселицьку середню школу. В цьому ж році поступив на фізико-математичний факультет Чернівецького держуніверситету. Після закінчення університету з 1959 року працює вчителем математики в Порубнянській середній школі Глибоцького району Чернівецької області, з 1960 року в Тарасівській середній школі Новоселицького району Чернівецької області. В 1961 році Берча І.В. переходить на роботу методистом заочного відділення Чернівецького держуніверситету, а з вересня 1962 - працює вчителем математики Чернівецького індустріального технікуму. З вересня 1967 року він стає асистентом кафедри вищої математики Ужгородського держуніверситету. 3 грудня 1986 року у Львівському держуніверситеті захищає дисертацію «Взаимосвязь физических явлений и особенностей симметрии кристаллов низших сингоний» на здобуття наукового ступеня кандидата фізико-математичних наук. Вчене звання доцента по кафедрі диференціальних рівнянь і математичної фізики йому було присвоєно 29 листопада 1991 року.

З 1991 року Іван Васильович працював на посаді доцента кафедри комп’ютерних систем та мереж інженерно-технічного факультету УжНУ.

Колектив інженерно-технічного факультету висловлює щире співчуття рідним, близьким та друзям покійного. Світла пам’ять про Івана Васильовича назавжди збережеться в наших серцях.

Прощання з покійним відбудеться 31 березня о 14.00 у Будинку панахид на Кальварії.

Джерело: УжНУ

 

30 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів