Католицький Великдень принесе на Закарпаття дуже сильні дощі з мокрим снігом та грозами

Католицький Великдень принесе на Закарпаття дуже сильні дощі з мокрим снігом та грозами
Найбільш інтенсивні опади очікуються в гірських районах.

 

За інформацією Закарпатського гідрометеоцентру, ввечері 31-го, протягом доби 1-го квітня та вночі 2-го на більшій частині території Закарпатської області очікуються дуже сильні дощі, ввечері 1-го та вночі 2-го у горах подекуди з переходом у мокрий сніг та сніг.

Найбільш інтенсивні опади передбачаються в гірських районах. Окремі грози. Посилення південно-західного вітру місцями до 15-20 м/с, на високогір’ї 25-30 м/с. В сильних опадах місцями погіршення видимості до 200-500 м. 1-2 квітня на річках області очікується підвищення рівнів води: - в верхів'ях та середніх течіях річок на 0.5-1.5 м; - на р.Тиса, ділянці В.Бичків - Вилок - 1.5-2.0 м; - в нижній течії р.Боржава - 2.0-2.5 м, вихід води на заплаву, можливе підтоплення сільгоспугідь сіл Заріччя, Сільце, Камянське, В.Комяти, Боржавське, Луково, Білки, Хмельник, автодоіг Шаланки - В.Комяти та Заріччя-В.Комяти; - в нижніх течіях Ужа та Латориці - 1.5-2.0 м, вихід води на заплаву.

В місцях проходження сильних злив буде формуватись значний місцевий стік, з загрозою підтоплення понижених місць, а також можливе утворення селей та зсувів перезволоженого ґрунту.

Джерело: У ДСНС України у Закарпатській області

 

30 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів