Мер Ужгорода: Знаємо, як важко тим, хто був змушений залишити свої домівки на сході України, рятуючись від війни...

Мер Ужгорода: Знаємо, як важко тим, хто був змушений залишити свої домівки на сході України, рятуючись від війни...
Тренінг «Діалог та комунікації для вирішення конфлікту» проходить сьогодні в Ужгороді в рамках проекту «Сокоти свій Варош», що реалізовується за підтримки Європейським Союзом проекту Міжнародної організації з міграції «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні».

 

На зустріч завітали Ужгородський міський голова Богдан Андріїв та керуючий справами виконкому міськради Олена Макара.

Богдан Євстафійович подякував ініціаторам «Сокоти свій Варош», насамперед представнику Міжнародної організації з міграції та керівнику проекту в Ужгороді Валентині Митровцій. Відзначив, наскільки багатоплановим є проект, як сприяє залученню і дітей, і дорослих, людей, що були змушені залишити свої домівки на сході України, рятуючись від війни. «На жаль, є можливість зробити далеко не все, що потрібно в місті, насамперед через те, що все більше видатків перекладають на місцевий рівень. Але знаємо, як важко тим, хто змушений був переїхати. Тому зі свого боку докладатимемо всіх зусиль і допомагатимемо, чим зможемо, сподіваємося залучити ще й бізнес».

Богдан Євстафійович також скористався нагодою і привітав усіх із прийдешніми великодніми святами.

Представник Міжнародної організації з міграції в Україні Анна Єрьоміна зазначила, що реалізація проекту в Ужгороді проходить дуже активно, багато заходів й екологічного спрямування, і з неформальної освіти, сприяє згуртуванню громади, участі мешканців у житті міста.

Представник ГО «Закарпаття-Донбас» Тетяна Хорошиліна відзначила, що в Ужгороді у представників організацій переселенців склалися напевно найкращі серед усіх інших міст і регіонів взаєморозуміння і співпраця з міською владою. «Ми постійно відчуваємо, що ви пам’ятаєте про нас, допомагаєте. І ми теж хочемо брати участь у житті міста, долучитися до його громадського простору і руху», – зазначила пані Тетяна.

Керівник проекту «Сокоти свій Варош» Валентина Митровцій акцентувала: ініціатива реалізовується на базі бібліотеки-філії №2 (на вул. 8 Березня) Ужгородської міської централізованої бібліотечної системи. На постійній основі працюють ігроклуб «Ерудит», кіноклуб, гурток моделювання та малювання, клуб французької мови, клуб для батьків та дітей «Країна Розвивандія», проводяться різноманітні тренінги. За кошти ЄС закуплено чимало устаткування, яке залишиться в бібліотеці, зокрема: ноутбук, проектор, фотоапарат, крісла-мішки, канцтовари, іграшки, конструктори, сухий басейн, кінетичний пісок, ігрові модулі, пальчикові ляльки, інвентар для роботи на зелених зонах, матеріали для занять скрапбукінгом, канзаші, квілінгом тощо.

Учасники проекту запрошують долучатися до заходів, які проводяться, дізнаватися новини на сторінці у Фейсбук «Сокоти свій Варош» (за посиланням https://www.facebook.com/SokotySviyVarosh/).

Джерело: Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради 

 

30 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів