Водії-закарпатці "під шафе" вчиняють силовий опір патрульній поліції

Водії-закарпатці "під шафе" вчиняють силовий опір патрульній поліції
За минулу добу працівники груп реагування патрульної поліції Закарпаття задокументували випадки керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння в Ужгородському, Виноградівському, Хустському, Перечинському, Іршавському районах.

 

Учора пізно ввечері на автодорозі Хуст-Тячів біля села Сокирниця Хустського району працівники групи реагування патрульної поліції помітили автомобіль марки «ВАЗ-2107», який порушив правила дорожнього руху. Машина виїхала на зустрічну, перетнувши суцільну смугу дорожньої розмітки.

Авто зупинили, за кермом перебувала жінка, жителька Сокирниці. Водійського посвідчення вона не надала. У салоні в якості пасажира перебував її чоловік. Обоє були в стані алкогольного сп’яніння й спробували вчинити опір законним вимогам правоохоронців. Подружжя доставили на медосвідування в лікарню та в Хустський відділ поліції. Під час медосвідування в жінки-водія виявили 2,2 проміле алкоголю. Чоловік відмовився пройти відповідну процедуру, а за візуальними ознаками лікарі діагностували в нього середню ступінь алкогольного сп’яніння.

На обох правопорушників поліцейські склали адмінпротоколи за ст.185 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського). На жінку-водія склали ще й адмінпротоколи за керування в стані алкогольного сп’яніння і без посвідчення водія. Автомобіль затримали на спецмайданчик поліції.

На автодорозі Раково-Тур’я Ремета в Перечинському районі сталася ДТП: автомобіль марки «ВАЗ-21014» врізався в бетонну опору. На щастя, водій серйозно не постраждав, на відміну від самого авто. За кермом перебував житель села Раково.

Коли на місце пригоди прибула група реагування патрульної поліції, то виявила, що водій перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Драгер виявив у нього 1,35 проміле алкоголю, про що правоохоронці склали відповідний адмінпротокол, вилучили водійське посвідчення та відсторонили чоловіка від керування.

Інше ДТП сталося в селі Ратівці на Ужгородщині. Там пізно ввечері з’їхав у кювет автомобіль марки «ЗАЗ Славута», яким керував місцевий житель. Машина не його, водійського посвідчення чоловік взагалі не має, та ще й перебував у стані алкогольного сп’яніння. На пропозицію працівників поліції пройти медосвідування в наркодиспансері Ужгорода водій відмовився. В присутності двох свідків на нього склали відповідні адмінпротоколи за скоєння ДТП, керування в стані алкогольного сп’яніння і без належних документів. Машину передали власникові.

У селищі Вилок на Виноградівщині працівники групи реагування патрульної поліції помітили автомобіль марки «ВАЗ-2101», на якому не було переднього номерного знака. Керував ним місцевий житель, який взагалі не має водійського посвідчення і перебував у стані алкогольного сп’яніння. Проходити медосвідування він відмовився, про що поліцейські склали відповідні адмінпротоколи і відсторонили водія від керування.

У селі Луково Іршавського району працівники групи реагування патрульної поліції зупинили пізно ввечері незареєстрований скутер марки «Vіpеr», водій якого не мав захисного шолома. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння, визнав, що вживав спиртні напої, але проходити медосвідування відмовився. У присутності свідків на нього склали відповідні адмінпротоколи та відсторонили від керування.

Усі складені на правопорушників адмінпротоколи за ст.130 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, що перебуває в стані алкогольного сп’яніння) правоохоронці скерують до суду для прийняття остаточного рішення.

Джерело: Відділ комунікації поліції Закарпатської області 

 

31 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів