Суд в Ужгороді констатував відсутність у діях поліцейського злого умислу у неподанні е-декларації про доходи

Суд в Ужгороді констатував відсутність у діях поліцейського злого умислу у неподанні е-декларації про доходи
Адже те, що текст декларації не було опубліковано, сталося через технічний збій сайту...

 

За період з квітня 2017-го року до Ужгородського міськрайонного суду скеровано понад п’ятдесят протоколів щодо порушення суб’єктами декларування вимог фінансового контролю.

За несвоєчасне подання е-декларації та неповідомлення про суттєві зміни у майновому стані винних осіб було притягнено до адміністративної відповідальності й накладено штраф в межах санкції встановленої Кодексом про адміністративні правопорушення, а саме у розмірі 850 та 1700 гривень відповідно.

Разом з тим, за відсутності в суб’єкта декларування умислу на несвоєчасне подання декларації - відповідальність за вчинене виключається. Так, в  ході розгляду справи щодо неподання поліцейським щорічної декларації, судом констатовано відсутність в діях особи умислу на порушення вимог фінансового контролю та корупційного інтересу на вчинення адміністративного правопорушення.

Більш того, в матеріалах справи наявні докази, які підтверджують, що суб’єктом декларування було вчинено всі необхідні дії для подання декларації (реєстрацію, заповнення та збереження документа тощо), проте текст декларації не було опубліковано через технічний збій сайту.

Джерело: Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду

 

31 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів