Розпорядження Москаля на 1 квітня – Спідня білизна навиворіт як засіб запобігання паводку

Розпорядження Москаля на 1 квітня – Спідня білизна навиворіт як засіб запобігання паводку
Сьогодні, 1 квітня, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив на своєму сайті розпорядження, яким легалізував народні методи запобігання паводків на Закарпатті.

 

У розпорядженні «Про застосування народних методів у боротьбі з негодою для запобігання катастрофічних наслідків весняного паводка на Закарпатті» йдеться:

«Враховуючи позитивний досвід, набутий на Рахівщині 3 вересня 2017 року під час відзначення фестивалю «Гуцульська бринза», коли гуцули й гуцулки в масовому порядку одягнули спідню білизну навиворіт і таким чином розігнали грозові хмари, доручаю мешканцям Закарпаття протягом неділі (1.04) носити спідню білизну навиворіт. Контроль за виконанням розпорядження покладаю на голів районних державних адміністрацій».

Останні кілька днів практично по всій території Закарпаття йдуть інтенсивні дощі з переходами в грози на високогір’ї, де беруть початок основні водні артерії області. Якщо інтенсивність опадів не зменшиться найближчим часом, Закарпаття опиниться під реальною загрозою весняного паводка з виходом річок із берегів.

«Наша область знаходиться в зоні постійних природних катаклізмів – градобоїв, буревіїв, паводків тощо. Уряд виділяє кошти на ліквідацію наслідків стихійного лиха вкрай неохоче, у недостатньому обсязі і зі значним запізненням. Тому інших методів боротьби з негодою, окрім як народних, у нас, на жаль, немає. У вересні 2017 року нетрадиційні методи припинення дощу спрацювали, тому ми маємо застосувати їх і тепер», – заявляє Геннадій Москаль.

Голова ОДА вважає, що виконання розпорядження з подальшим припиненням дощів і зникненням загрози паводка продемонструє згуртованість закарпатців, їхній патріотизм і вболівання за рідний край.

Отож сьогодні не лише вербна неділя і Великдень у католиків, але й день запровадження народних технологій як засобу боротьби зі стихійними лихами. А загалом варто пам′ятати, що в день 1 квітня можливе все))

Нагадаємо, штормове попередження через загрозу паводку оголосили на Закарпатті.

uzhgorod.net.ua

 

01 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів