Кубок декана з міні-футболу розіграли футболісти фізфаку Ужгородського нацуніверситету

Кубок декана з міні-футболу розіграли футболісти фізфаку Ужгородського нацуніверситету
Перемогли четвертокурсники, а найкращим гравцем фізичного факультету визнали… Володимира Юрійовича Лазура.

 

28 березня студенти й викладачі фізичного факультету на штучному майданчику біля гуртожитку №4 боролися за Кубок декана з міні-футболу.

Змагалися за перемогу 6 команд, які були поділені на дві групи. Першу склали студенти 3-го, 4-го курсу, а також викладачі, у другій грали представники 1-го, 3-го, 4-го (спеціалізація – «Система технічного захисту інформації») курсів. Порядок ігор команд визначили напередодні жеребкуванням.

Як повідомив гравець команди викладачів Олександр Олень, 12 квітня фізичний факультет відзначатиме День Архімеда, тому напередодні свята вирішили влаштувати низку заходів: міні-футбол, студентську наукову конференцію, а також урочисте святкування в «Ювентусі» та «Eila Dance Club». «Особисто я налаштований на перемогу, адже викладачі фізичного факультету два роки поспіль виграють цей кубок. Ми впевнені у своїх силах, хоч і не знаємо ще можливостей новачків на нашому факультеті», – поділився власними передбаченнями пан Олександр.

Почесне право зробити перший удар по м’ячу надали деканові фізичного факультету Володимиру Лазуру. «Це свято для нас таке ж масштабне і значуще, як і відкриття Бозона Хіґґса. Наш факультет славиться не тільки науковими досягненнями, а й участю в культурно-масових заходах, насамперед у спортивних. Хотілося б звернути увагу, що колишній студент фізфаку Вільгем Фущич, нині член-кореспондент НАН України, був свого часу найкращим бомбардиром збірної команди УжНУ. Можна скласти великий список наших спортивних корифеїв, але насамперед хочеться наголосити, що ми продовжуємо традиції і заохочуємо до розвитку наших студентів. Хочу побажати всім згуртовуватися й набути натхнення на дальші перемоги – як наукові, так і спортивні», – зауважив Володимир Юрійович.

Почали турнір з гри студентів 4-го і 3-го курсу, де на останніх секундах перемогу вихопили молодші колеги (4:3), що задало добрий ритм дальшим поєдинкам. Найзапеклішою виявилася боротьба команди викладачів і третьокурсників, гравці йшли нога в ногу, і все-таки перемога дісталася молоді – 2:1.

Всі зацікавлено спостерігали за турніром й очікували фіналу. Врешті настали завершальні поєдинки. У боротьбі за третє місце в серії пенальті між командами 3-го й 4-го курсу влучнішими виявилися третьокурсники – 3:2, тож «бронза» за ними.

У фіналі зустрілися найсильніші – студенти 1-го та 4-го курсів. У непоступливій і виснажливій боротьбі почесне «золото» та кубок виборола команда четвертокурсників, першачки ж у своїй дебютній участі мусили вдовольнитися сріблом, що, втім, теж дуже непоганий результат як для старту.

Після завершення турніру лауреатів нагородили грамотами і медалями. Ну і, звичайно, переможці тріумфували з кубком декана у руках. А найкращим гравцем фізичного факультету визнали… Володимира Юрійовича Лазура.

Покидали спортивний майданчик усі з позитивними емоціям. Як відзначив студент 3-го курсу відділення фізики (середня освіта) Олександр Кудін, все було круто, це саме те, про що варто не говорити, а побачити на власні очі й відчути зсередини.

Вікторія Кенідра, Медіацентр УжНУ

ФОТО Антоніни Зеленецької

 

02 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів