Закарпатська ДФС про сплату для перерахування пенсії

Закарпатська ДФС про сплату для перерахування пенсії
Непрацюючий пенсіонер хоче добровільно сплатити єдиний внесок з метою перерахунку пенсії. Чи можна укласти договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування?

 

Право на добровільну сплату єдиного внеску мають особи, які досягли 16-річного віку та не перебувають у трудових відносинах з роботодавцями, визначеними п.1 частини першої ст.4 Закону про ЄСВ, та не належать до платників єдиного внеску, визначених пунктами 4,5 та 51 частини першої цієї статті, у тому числі іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають або працюють в Україні, громадяни України, які працюють або постійно проживають за межами України, якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України (абзац п’ятий частини першої ст.10 Закону про ЄСВ).

У зазначеному переліку осіб не передбачено обмежень, які б унеможливлювали укладення договору добровільної участі для непрацюючих пенсіонерів.

Отже, підстави для відмови в укладенні договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування для непрацюючих пенсіонерів відсутні.

ДФС у Закарпатській області

 

02 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів