Закарпатців хочуть роззброїти «Місячником добровільної здачі зброї»

Закарпатців хочуть роззброїти «Місячником добровільної здачі зброї»
Керівник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Василь Кобаль з нагоди початку «Місячника добровільної здачі зброї» зустрівся з журналістами та розповів про особливості кампанії роззброєння населення.

 

Вчора, 1 квітня, поліція Закарпаття розпочала інформаційну кампанію, яка покликана донести до населення, що при добровільному зверненні в органи дозвільної системи для здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються незаконно, громадяни звільняються від кримінальної відповідальності. З нагоди «Місячника добровільної здачі зброї» керівник дозвільної системи поліції Закарпаття Василь Кобаль розповів про особливості цього процесу.

«Громадяни можуть здавати зброю, яка не є офіційно зареєстрованою, у будь-який час. Кожна відповідальна людина при виявленні боєприпасів чи вибухових матеріалів повинна зателефонувати на лінію «102». Працівники поліції одразу ж виїдуть за вказаною адресою і вилучать зброю без притягнення заявника до адміністративної чи кримінальної відповідальності. «Місячник добровільної здачі зброї» проводять для привернення додаткової уваги до даного процесу. Громадянам не варто боятися того, що випадково виявлена ними зброя може фігурувати в кримінальних провадженнях, адже працівники поліції обов’язково перевірять всі обставини. На Закарпатті були подібні випадки, і заявники не мали ніяких проблем чи труднощів з даного питання», – розповів Василь Кобаль.

Крім цього, працівник поліції наголосив, що особи, які добровільно здають мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю,  в подальшому після перевірки та оформлення відповідних документів можуть зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Василь Кобаль звернув увагу на те, що за нелегальне зберігання зброї ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Поліція впродовж місячника добровільної здачі зброї постійно звітуватиме про співпрацю з населенням та про кількість зданої громадянами зброї.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

02 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів