Кінологічний центр поліції Закарпаття готує нових чотирилапих помічників

Кінологічний центр поліції Закарпаття готує нових чотирилапих помічників
Кінологічний центр Головного управління Національної поліції в Закарпатській області готує нових чотирилапих помічників. Окрім звичної участі в спецопераціях, вівчарки та їх тренери готуються обмінятися досвідом з українськими та закордонними колегами.

 

Складну роботу поліцейського, яка включає ретельну перевірку та збір речових доказів, важко уявити без допомоги чотирилапих помічників.  

Як розповів начальник Кінологічного центру Закарпатської поліції Олександр Лазар, зараз у них тренують близько трьох десятків собак. Чотирилапих «учнів» вчать найрізноманітніших навичок: п’ятеро з них вчаться шукати зброю та вибухівку, четверо — наркотичні засоби, деякі допомагають у пошуку доказової бази при проведенні спеціальних слідчих дій. Минулого року кілька найкращих вівчарок разом із працівниками поліції Закарпаття несли службу в зоні АТО. На даний час, у рамках проведення спецоперації «Зброя та вибухівка», яка проводиться на Закарпатті та по всій Україні,  вівчарки кінологічного центру задіяні на блокпостах «Ужок» та «Нижні Ворота».

Серед найменших «учнів» центру є й вихідці з інших областей. Так, наприклад, 5-місячний Алмаз, який активно вчиться виконувати команди, приїхав із Запоріжжя. Спеціалісти, які з ним працюють, вивчають найсильніші сторони собаки і згодом зможуть визначити, в якому напрямку вівчарка працюватиме, допомагаючи у спецопераціях полісменів.

Вміння працювати з тваринами, відчувати їх нахили та характер, правильно обирати методи навчання — ті риси, якими повинен володіти не просто спеціаліст, а кінолог, який по-справжньому любить свою роботу. Таких у Кінологічному центрі ГУНП в Закарпатській області наразі — 31 працівник. Найближчим часом двох кандидатів, відібраних із числа цивільної молоді, відправлять на навчання до Житомирського училища професійної підготовки працівників поліції.

Варто зауважити, що окрім дорослих спеціалістів, досвіду набувають і молодші кінологи. Нагадаємо, минулого 2017 року на базі Мукачівського центру позашкільної освіти Управління освіти, молоді та спорту, розпочав свою роботу гурток «Юний кінолог». Під керівництвом досвідченого викладача-кінолога Альони Малікової  в школі навчається 21 учень віком від 12 до 14 років. Двох найкращих гуртківців Альона готує до участі у змаганнях між молодшими кінологами, що відбудуться в травні у Сумах.

Крім того, закарпатські кінологи-полісмени планують цьогоріч позмагатися на Чемпіонаті Національної поліції України з багатоборств кінологів у місті Дніпро в серпні. Також уже готується команда, яка в травні братиме участь у міжнародних змаганнях у чеському місті Іглава.

Закарпатські поліцейські-кінологи, навчальний центр яких діє вже 27 років, постійно працюють над удосконаленням результатів своєї роботи та готові не лише переймати досвід колег, але й ділитися власними набутками.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

02 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів