Закарпатські депутати хочуть забезпечити краян питною водою та реабілітувати нереабілітованих політв’язнів

Закарпатські депутати хочуть забезпечити краян питною водою та реабілітувати нереабілітованих політв’язнів
Бажання допомагати громадам та окремим жителям краю депутати Закарпатської облради демонструють у сесійний та міжсесійний період через депутатські запити та звернення.

 

Так, під час другого пленарного засідання 10-ї сесії  Наталія Костелеба-Веремчук звернулася із депутатським запитом щодо виділення коштів у сумі 370 тисяч гривень для завершення будівництва водонапірної вежі в с.Мала Копаня Виноградівського району для цілодобового забезпечення людей питною водою.

А обласний обранець Василь Губаль у своєм депутатському запиті розповів про нелегку долю нашого земляка - жителя с.Росішка Рахівського району Івана Мирона, 1929 року народження. 9 березня ц.р. йому виповнилося 89 років, 25 років з яких провів у радянських таборах ГУЛАГу за так звану антирадянську діяльність. Насправді  Іван Васильович виступав проти поневолення України. Він був одним із трьох засуджених, хто отримав максимальний термін ув’язнення і не вийшов на волю навіть після смерті Сталіна, бо відмовився  покаятись. Як каже сам Іван Мирон, не міг цього зробити, бо не вважає захист України і боротьбу за неї злочином. На сього він – єдиний нереабілітований політв’язень на Закарпатті з числа живих. Тож, Василь Губаль звернувся до депутатського корпусу краю з проханням відновити історичну та людську справедливість і звернутися до Президента України, Голови Верховної Ради України, Міністра юстиції України та  Генерального прокурора України з проханням  у найкоротші терміни провести процедуру реабілітації Івана Мирона та здійснити перегляд соціальних гарантій, на які має право ця шанована людина.

Запити підтримані депутатським корпусом та направлені у відповідні інстанції для розгляду та вирішення.

Прес-служба Закарпатської облради

 

03 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів