Посеред нових житлових кварталів у містах Закарпаття можуть заборонити ...парковки!

Посеред нових житлових кварталів у містах Закарпаття можуть заборонити ...парковки!
Якщо Мінрегіон схвалить нові державні будівельні норми з такою забороною.

 

Міністерство регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства України найближчим часом затвердить нові державні будівельні норми, що забороняють облаштування парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook заступника голови відомства Льва Парцхаладзе.

"У нових ДБН з планування і забудову територій ми пропонуємо заборонити проектування і організацію парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів. Житловий простір має використовуватися на благо жителів будинків - створення дитячих ігрових майданчиків, зручних зон відпочинку, озеленення всередині кварталів", - повідомив він.

За словами чиновника, документ рекомендує розміщувати гаражі та парковки на периферії житлових районів і міжмагістральних територіях, а також у віддалених від ігрових майданчиків і зон відпочинку місцях житлової забудови.

"Це можуть бути наземні, підземні та комбіновані автоматизовані або звичайні гаражі, а у випадку з історичними та центральними районами міст - виключно підземні гаражі", - пояснив Парцхаладзе, додавши, що гостьові парковки рекомендується розміщувати з боку вулиці або проїзду, що обмежує квартал.

Нагадаємо, в кінці березня президент Петро Порошенко підписав прийнятий раніше Верховною Радою закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів".

 

03 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів