Державну субвенцію для ОТГ Закарпаття щорічно зменшуватимуть на 20 відсотків

Державну субвенцію для ОТГ Закарпаття щорічно зменшуватимуть на 20 відсотків
Упродовж наступних 5 років, починаючи з 2019-го.

 

У парламенті зареєстровано розроблений Мінрегіоном законопроект № 8213 «Про внесення змін до статті 10 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо фінансової підтримки державою добровільного об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст», який встановлює гарантований мінімальний розмір державної субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

У законопроекті, зокрема, йдеться, що субвенція на 2019 і наступні роки розподіляється між бюджетами ОТГ пропорційно до площі території та кількості сільського населення у громаді та з щорічним зменшенням на 20 % обсягу такої фінансової підтримки із розрахунку на одного сільського жителя.

«Об’єднані громади повинні ефективно планувати свій розвиток. Проте чинна модель розподілу коштів інфраструктурної субвенції не дає їм такої можливості. Громади не знають, скільки коштів державної підтримки гарантовано отримають у наступні роки, бо це залежить від кількості створених за рік ОТГ і загальної суми, передбаченої на субвенцію в державному бюджеті. Встановлення гарантованого державою мінімального розміру інфраструктурної субвенції дасть можливість громадам планувати свої бюджети, більш ефективно використовувати кошти», - зазначив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода.

Передбачається, що держава надаватиме інфраструктурну субвенцію об’єднаним громадам протягом п’яти років с моменту створення.

Загальний обсяг субвенції визначається законом про Державний бюджет України та розподіляється Кабінетом Міністрів України за погодженням з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.

Читайте також:

Ужгород зібрав з початку року до бюджету понад план 19,5 мільйонів гривень

 

03 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів