"Зелені кашкети" Закарпаття запрошують солдатів-строковиків продовжити службу за контрактом

"Зелені кашкети" Закарпаття запрошують солдатів-строковиків продовжити службу за контрактом
Чопський прикордонний загін менш як за два тижні прийме у свої лави дві сотні військовослужбовців-строковиків.

 

Після тримісячного курсу навчання у відомчих центрах підготовки юнаків розподілять на відділи прикордонної служби в межах Ужгородського, Перечинського та Великоберезнянського районів Закарпатської області.

Більшість строковиків - це вихідці з західного регіону, проте очікують прибуття молоді і з північних та східних областей. Юні воїни проходитимуть службу півтора роки, а ті ж з них, хто має освітньо-кваліфікаційний рівень «спеціаліст» або «магістр», служитимуть протягом одного року. Солдати-строковики виконуватимуть завдання з охорони державного кордону лише на території Закарпаття, їх не залучатимуть до служби у зонах бойових дій.

Варто зазначити, що гарним продовженням строкової служби або ж її альтернативою є служба за контрактом, на яку запрошують прикордонники Чопського загону. Юнаки та дівчата, які вирішать долучитись до почесної справи охорони державного кордону, мають відповідати певним умовам. Вони повинні мати повну середню або вищу освіту та бути придатними до військової служби за станом здоров`я та професійно-психологічними якостями. Натомість, держава гарантує їм ряд переваг та повний соціальний пакет. Насамперед, це гідне грошове забезпечення від 8000 гривень, надання службового житла та безкоштовна кваліфікована медична допомога у відомчих лікувальних закладах. Крім того, військовослужбовцям гарантують відповідне кар’єрне зростання, проходження необхідної підготовки в відомчих навчальних центрах та можливість вступу до Національної академії Державної прикордонної служби у місті Хмельницькому.

Що ж до навчання в Національної академії, майбутнім прикордонникам пропонують обрати одну з п’яти спеціальностей, а саме: «Безпека державного кордону», «Автомобільний транспорт», «Правоохоронна діяльність», «Телекомунікації та радіотехніка», «Філологія (іноземна)», «Психологія» та «Право». Курсанти академії перебувають на повному державному забезпеченні, а це – якісне навчання, повноцінне триразове харчування, проживання у комфортабельних гуртожитках, забезпечення повним комплектом форменого одягу та висококваліфіковане медичне обслуговування, яке здійснюється за державні кошти. Також, кожному випускнику академії надається можливість пройти повний курс навчання для отримання посвідчення водія. Після успішного завершення чотирирічного навчання випускники гарантовано призначаються на офіцерські посади в органах охорони кордону.

Докладніше про прийняття на службу за контрактом можна дізнатись за телефонами Окремого регіонального центру комплектування у м. Мукачево 0679540077, 0663083710, який знаходиться за адресою: вул. Недецеї, 45, або 0667018136 у старшого офіцера з добору за адресою: м.Чоп, вул.Головна, 55а.

Інформація про вступ в академію викладена на офіційному сайті навчального закладу www.nadpsu.edu.ua.

Джерело: Прес-служба Чопського прикордонного загону

 

05 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів