Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв бере участь у розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв бере участь у розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку
Нараду, яка сьогодні, 5 квітня, проходить у Вінниці, відкрили Президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

 

- Децентралізація в Україні є питанням цивілізаційного вибору та складовою євроатлантичного курсу нашої держави. Модернізації потребує і прагнення держави жити згідно з демократичними принципами, поважати права й свободи громадянина. «Ще раз наголошую, що децентралізація наближає владу до людини, скорочує час для прийняття і реалізації рішень», - сказав, зокрема Президент Петро Порошенко.

Він нагадав, що рівно 4 роки тому почалася історія децентралізації в Україні, хоча говорили про це всі роки від дня отримання незалежності, кожна влада обіцяла, що і фінансові ресурси, і права реально перейдуть територіальним громадам, громадянам України.

«Президент, Парламент, Уряд погодилися добровільно віддати частину повноважень. Саме життя довело, що то було правильне рішення», - підкреслив глава держави.

«Середньострокове планування – як на рівні центрального бюджету, так і на місцевому рівні - має стати новим пріоритетом і основою нового етапу реформи децентралізації в Україні», - зазначив прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Він наголосив, що нові стандарти – це оновлення системи освіти, охорони здоров’я, інфраструктури, подолання інфраструктурного та цифрового розриву в Україні. «Настав час визначення конкретних пріоритетів та підвищення якості життя громадян, - додав глава уряду. – Дуже легко вийти і сказати, що та чи та реформа погані. Дуже важко взяти на себе відповідальність і проводити зміни».

Участь у заході беруть члени уряду, голови обласних державних адміністрацій, обласних рад, міст, об’єднаних територіальних громад, регіональних офісів реформ, представники Асоціації міст України, Української асоціації обласних та районних рад, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, міжнародних організацій, експерти. Запрошені до обговорення процесів децентралізації в Україні й представники міжнародних фундацій, діяльність яких спрямована на підтримку реформ у нашій країні.

Упродовж дня учасники наради в межах панельних дискусій розглянуть здобутки децентралізації в Україні та завдання виконавчої влади і громад з реалізації цієї реформи на перспективу, а також питання економічного розвитку регіонів як пріоритет нинішнього етапу децентралізації.

Серед практичних аспектів впровадження реформи учасники наради зосередять увагу на децентралізації у сфері освіти та охорони здоров'я, а також на питаннях сталого розвитку громад. Про проблеми розвитку та кращі практики реформи децентралізації поінформують представники виконавчої влади з різних регіонів та очільники громад.

За інформацією офіційних сайтів Президента України та Кабінету Міністрів України

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

05 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів