Представники Франкфуртського зоологічного товариства задоволені збереженням карпатських пралісів на Закарпатті

Представники Франкфуртського зоологічного товариства задоволені збереженням карпатських пралісів на Закарпатті
Закарпатські лісівники та німецькі колеги сфокусують увагу на продовженні співпраці в природоохоронному напрямку, а також в частині реформування лісогосподарської галузі та з питаннях мисливського господарства. Про це заявив начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга в Ужгороді. Представники Франкфуртського зоологічного товариства Золтан Кун та Українського товариства охорони птахів Василь Мочан та Вікторія Шевчук також висловили задоволення процесом збереження карпатських пралісів на території Закарпаття за останні роки.

 

Тільки за 2017 рік лісівниками Закарпаття погоджено передачу 24 тис. га до складу національних природних парків та створено 1,6 тис га заповідних урочищ.

Розширення природно-заповідного фонду – це один з головних напрямків Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства в останній роки, адже зберігаючи природу карпатських лісів та розширюючи межі ПЗФ, лісівники зберігають природоохоронні території Закарпаття, які мають важливе значення як наукова природна лабораторія нашої держави, яка підтримує екологічну рівновагу у центрі Європи, але й виховує свідоме ставлення людей до рідкісних рослин та унікальних рослинних угруповань. Територія ФЗФ – це та своєрідна, виокремлена територія для примирення людини і природи, яка покликана навчити нас активно екологізувати всі соціально-економічні процеси, пов’язані з нашим існуванням і зберегти унікальну природну спадщину краю.

Окрім того, під час зустрічі було також обговорено основні напрямки діяльності Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства та підпорядкованих підприємств за останні роки, порядок реалізації деревини та систему електронного обліку відпуску лісопродукції. Не оминули й питання боротьби з незаконними рубками, покращення лісової інфраструктури та реформування лісової галузі.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

05 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів