Римма Зюбіна виступила на вечорі Квітки Цісик в Ужгороді

Римма Зюбіна виступила на вечорі Квітки Цісик в Ужгороді
5 квітня в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбувся вечір «Українська квітка Америки», присвячений 65-річчю від дня народження відомої співачки, американської українки Квітки Цісик.

 

За життя популярна співачка, голос реклам відомих брендів у США не виступала в Україні. Приїздила тільки раз у 1983 році. Проте вона популяризувала українську пісню за кордоном. Випустила дві платівки українською мовою, які стали відомими всьому світу. Голос дівчини із родини музикантів, які емігрували зі Львова перед Другою світовою війною,  за підрахунками науковців, найчастіше слухали у світі. Під час вечора бібліотекарі розповіли про цікаве й непросте життя Квітки Цісик, проілюструвавши світлинами із життя, віршами, відеокліпами, спогадами й коментарями колег співачки, знаної в США під псевдонімом Кейсі. Пісні, які виконувала нинішня ювілярка, заспівали студентки Ужгородського коледжу культури і мистецтв Ірина Гимба та Іванка Мишанич.

Несподівано для глядачів відома актриса із Ужгорода Римма Зюбіна розповіла по скапу про власне захоплення Квіткою Цісик. Коли акторка відкрила для себе постать співачки, то до ранку слухала її пісні, відтак загорілася зіграти роль Квітки в художньому фільмі про неї. Довгий час шукає оригінальний сценарій чи цікавий підхід. Вже п’ятий рік на конкурсі «Коронація слова» є особлива відзнака Римми Зюбіною за твір про відому співачку. З’явилися два романи, й уривок із одного з них Римма Зюбіна прочитає 7 квітня під час благодійного концерту в Києві, присвяченого 65-річчю Квітки Цісик.

Такі концерти організовує музикант із Одеси Алекс Гутмахер, який надихнувся творчістю й життям співачки під час лікування в тій же, клініці, де і Квітка. (Як відомо, Квітка Цісик померла від раку молочної залози майже в один час із мамою та сестрою). Відтоді пан Алекс організував кілька благодійних концертів в Україні й закупив пересувний мамограф для Вінниччини. Музикант має мрію подарувати такі мамографи кожній області.

Завершився вечір пам’яті переглядом унікальних фото із архіву родини Цілик.

Uzhgorod.net.ua

 

06 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів