На Закарпатті лісівники провели 82 рейди з початку пожежонебезпечного періоду

На Закарпатті лісівники провели 82 рейди з початку пожежонебезпечного періоду
У зв’язку з настанням теплої погоди лісівники Закарпаття розпочали проведення профілактичних та попереджувальних заходів з охорони лісів від пожеж та в черговий раз закликають жителів області берегти ліс від вогню.

 

Рейди, спрямовані на недопущення та припинення порушень Правил пожежної безпеки в лісах, на території області проходять щодня. Станом на 1 квітня з початку пожежонебезпечного періоду поточного року посадовими особами державної лісової охорони проведено 82 рейди. В ході даних заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 6 осіб, оштрафованих на 2295 гривень.

Під час рейдів з громадянами проводиться роз’яснювальна робота щодо небезпеки розведення вогню в лісових масивах та заборони розведення багаття у хвойних лісах. Відпочиваючим роздавали пам’ятки щодо недопущення лісових пожеж та інструкції щодо дій у разі виявлення пожежі в лісі.

«Причиною пожежі може бути кинута в лісі цигарка або палаючий сірник або залишене багаття. Особливо велика небезпека пожежі в жарку суху погоду, яка встановилася наразі на Закарпатті. Від одного кинутого на траву сірника може спалахнути суха трава. Достатньо іскри, невеликої вуглинки, щоб вона спалахнула. І тоді вогонь може охопити весь ліс», – зазначає директор ДП «Мукачівське ЛГ» Василь Анталовський.

Найголовніше в попередженні лісових пожеж – суворе і неухильне дотримання нескладних правил протипожежної безпеки, правил поведінки в лісі. Перебуваючи в лісі, потрібно бути гранично обережним з вогнем.

«Під час рейдів лісовими масивами лісівники нагадують, що за недотримання протипожежної безпеки, кожен порушник буде притягнутий до відповідальності відповідно до чинного законодавства», – відзначає Василь Васильович.

Лісівники закликають жителів Мукачівського району пам’ятати, що при виявленні загоряння в лісі необхідно спробувати його ліквідувати самостійно. Але якщо Ви не в силах впоратися з вогнем, то негайно повідомте про те, що трапилося в управління ДСНС, працівникам лісового господарства, Нацполіції або місцевої адміністрації.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

06 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів