Закарпатці помалу повертаються до життя, яке вели наші пращури

Закарпатці помалу повертаються до життя, яке вели наші пращури
І "піонерами" у цій призабутій справі виступають, як не дивно, дітлахи!

 

Кому з нас у дитячі роки не хотілося мати будиночок на дереві, ховатися між гілками від друзів і дивитися на інших згори?

Така ось хатка на дереві з’явилася і в Ужгороді. Біля одного з будинків на проспекті Свободи діти побудували собі повітряну хатинку. Хоч вона й іграшкова, але все ж є гарним прикладом для дорослих, які нерідко вирубають дерева.

Можливо, будівельники візьмуть до уваги дитячий креатив.

Як розповіли нашому журналісту хлопці, працювали вони над спорудженням свого будиночка чотири дні. Роботою залишилися дуже задоволені. Знаходиться він на висоті приблизно 1, 5 метрів. Хлопчакам по 10-12 років.

До речі, є казковий будиночок і в Боздоському парку. Нагадує він хату баби Яги і є цікавою атракцією для малечі.

Ідея незвичних будинків стара як світ. Навіть до сьогодні існують люди баджао, або як їх називають, морські цигани, які не мають документів, громадянства та будь-яких прав, кочують по океану і живуть у човнах. Переміщаються вони водою разом зі своїм житлом і живуть із того, що продають рибу, яку вдається виловити.

А ужгородський будинок на дереві хоч і не слугує дітям житлом, але радує, що його маленькі будівельники обрали активний відпочинок, а не багатогодинне просиджування біля комп’ютерів, вчаться втілювати в життя ідеї і таким чином самовиражатися, бути частиною не мегаполісу, а природи… навіть поміж багатоповерхівками багатотисячного  міста.

Джерело: Zakarpatpost.net

 

08 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів