Книга, в якій можна "посмакувати" дива гастрономічної культури Закарпаття

Книга, в якій можна "посмакувати" дива гастрономічної культури Закарпаття
Це те, що змушує нас щодня зацікавлено заглядати в холодильник: мовляв, що незвичайного очікує на нас сьогодні?

 

Минулий рік потішив кількома виданнями які так і спокушають скласти мінімум речей у торбу, залишити свої страхи та буденну сірість вдома й вирушити в подорож. Або ж як мінімум зануритися у світ знаних мандрівників і поспілкуватися з книжкою, аби за кілька годин, довірившись прочитаному, помандрувати в уяві. У 2017-му з’явилося кілька книжок, точно вартих уваги, аби здійснити ревізію ваших уявлень про сучасну Україну, її туристичне та буденне повсякдення.

#MADEINUKRAINE. КУПУЙ СМАКУЙ МАНДРУЙ

Юлія Савостіна, Лала Тарапакіна, Юлія Аврора Огородник. #MADEINUKRAINE. КУПУЙ СМАКУЙ МАНДРУЙ. Самміт-книга, 2017. – 256 с.

Це книжка-подорож. Подорож сучасною, красивою та дуже різною Україною. У книзі  #MADEINUKRAINE ви не знайдете сухої інформації про роки зведення культових споруд, прізвища знаних українців. Але зустрінете Юру, який у свої 16 вже проводить екскурсії серед розвалин Тараканівського форту, чи Миколу, який вправно управляє своїм коником, сидячі на возі із сіном. Авторки у власних текстах зробили найправильнішу річ – акцент на людині. І це тішить. Людський фактор є на кожній сторінці, і неважливо чи це розповідь про ресторан, сімейний бізнес, чи просто маршрут до малознаного озера.

MadeinUkraineSai-t

Книжка складається з трьох розділів. Перші 109 сторінок для спраглих за новими враженнями та відкриттями. Він про МАНДРИ. Тут як малознані місця – села Хрещатик, Біле озеро на Рівненщині, так і вже добре відомі туристичні місцини – Замок Вороніних на Тернопільщині, резиденція Миколая чи культовий Косівський ринок. І хоча всі вже полюбили легкі інтернет-сервіси бронювання  номерів у готелях, де є і відгуки, і ціни, у цій книзі тільки перевірені Лалою Тарапакіною унікальні готельні комплекси, яким є що запропонувати мандрівнику (окрім чудового сервісу, що зрозуміло).

Другий розділ скеровує нас до дії – КУПУЙ. Готувала його Юлія Савостіна, яка знає про українського виробника такі речі, що вистачить і на путівник, і на роман. Справа у тім, що Юля почала цікавитися українським виробником до того як це стало популярним. У 2013 році провела експеримент «В пошуках made in Ukraine». Цілий рік Юля користувалася речами, виробленими в Україні. Купувала, писала свої враження контактувала з виробником. Тож українські торгові марки, презентовані у книзі, пройшли ретельний відбір.

1

Якщо ви не стежите за вітчизняним виробниками (як це роблю я), то для вас цей розділ стане справжнім ВІДКРИТТЯМ. Ви дізнаєтесь як багато красивих, якісних речей народжується у майстернях приватних виробників. Великих і малих. Я читала цей розділ із приємністю. Адже знайшла на сторінках знайомі та улюблені товари –  яскравий посуд від талановитої родини Майстренків, завжди якісне і смачне варення Confiture, безпечну побутову хімію DELAMARK, одяг, сувеніри, взуття та навіть іграшки.

Врахуйте це, коли вкотре будете шукати презент друзям з інших країн. Тож, ніяких матрьошок, які продаються в Борисполі (матрьошок, йолки-палки!) і китайських сундучків-бурундучків, на які соромно навіть дивитися, не те що купувати. Загалом більшість виробників пройшли свою апробацію на фестивалі «В пошуках Made in Ukraine», ініціатором якого є Юлія Савостіна. Під відкритим небом на кілька днів формується цілий універмаг українських виробників, останніх кілька років він проходить на Контрактовій площі в Києві.4

Третій розділ книжки #MADEINUKRAINE  на десерт. Так, цей розділ – СМАКУЙ, без чаю та канапки навіть не починайте гортати. Бо ці звабливі фото та текст від Юлії Аврори Огородник – спонукають вас не раз відкрити дверцята холодильника у пошуках смачного. Сири із Закарпаття, фрукти, вина, ковбаси, масло – про все це з ніжністю пише Аврора. А вона знається на сучасній гастрономічній культурі. Познайомить вас і зі смачними перевіреними ресторанами, садибами, які пропонують щось унікальне та неповторне для своїх відвідувачів. Про здорову їжу, новітні фермерські господарства, дивовижні страви, автентичні заклади – усе знайдете на сторінках цього розділу.

7

Не сумнівайтесь, подорож із цією книжкою буде інформативна, цікава та смачна. Ви пізнаєте Україну, яка вміє працювати  й насолоджуватися життям. І, як на мене, то це чудова цеглинка для позитивного іміджу сучасної країни!

Джерело: Chytomo

 

09 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів