Ужгородські лікарі-клініцисти підвищували кваліфікацію в Туреччині

Ужгородські лікарі-клініцисти підвищували кваліфікацію в Туреччині
Із 28 березня по 1 квітня 2018 року неподалік міста Белек, що в Туреччині, відбувся International Basic Neurosurgery Course. Україну представили п’ятеро лікарів, троє з яких – медики Обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології (м. Ужгород) к. м. н. Андрій Смоланка, Тарас Гаврилів і Володимир Смоланка.

 

Упродовж чотирьох років у рамках International Basic Neurosurgery Course учасники розглядають усі аспекти нейрохірургії: нейротравма та функціональна хірургія, нейроонкологія, спінальна та периферична нейрохірургія, судинна нейрохірургія.

Цьогоріч навчальний курс був присвячений спінальній нейрохірургії та хірургії периферичної нервової системи. Зокрема, розглядали аспекти спінальної травми, дегенеративних захворювань хребта, пухлин спинного мозку, працювали й над питаннями спінальної нейрохірургії у дітей та хірургії периферичної нервової системи від травм до пухлин. Серед понад 180 учасників з 50 країн світу були й представники Закарпатського обласного центру нейрохірургії та неврології.

Знаково, що нейрохірурги з Ужгорода пройшли відбір та отримали гранти для участі у курсах. Андрій Смоланка завершив увесь цикл курсів і разом із колегами з інших країн світу отримав сертифікат випускника циклу курсів IBNC. Для Тараса Гавриліва цей курс був третім із циклу, а для Володимира Смоланки – другим.

Алла Марчук, Закарпатський обласний центр нейрохірургії та неврології.

З колегами з України, Словаччини та Великої Британії

 

10 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів