Два учасники "Срібного мольберта" стали лауреатами першої Премії професора Андрія Бокотея для молодих художників-склярів

Два учасники "Срібного мольберта" стали лауреатами першої Премії професора Андрія Бокотея для молодих художників-склярів
Живопис – не єдине захоплення багатьох учасників «Срібного мольберта».

 

Так, приміром, конкурсанти третього «Мольберта» Андрій Чижов та Руслан Лучка працюють, серед іншого, й зі склом. 20 березня 2018 року хлопці стали лауреатами першої Премії професора Андрія Бокотея для молодих художників-склярів, яку вручали у приміщенні Національного музею у Львові.

Фундатором премії є галерея «Ґрінвейв» (м. Усі, КНР). Започаткували ж її, аби підтримати студентів та професійних художників-склярів віком до 35 років і дати можливість представити свої роботи у Музеї скла в Нінбо, КНР. Премію приурочили до ювілею майстра з гутного скла Андрія Бокотея – 21 березня митець відзначив 80-річчя.

На конкурс свої роботи подали 28 художників – як студентів, так і випускників. Серед них і двоє учасників конкурсу «Срібний мольберт» Андрій Чижов та Руслан Лучка. Цікаво, що обидва хлопці посіли переможні місця: Руслан друге, Андрій же – третє. Перше місце посів Кирило Білан, який у рамках реалізації премії візьме участь у ІІ Міжнародній конференції художників-склярів у Китаї.

Андрій Чижов розповідає: «З дитинства я був оточений склом – мама і бабуся теж працювали з цим матеріалом, мають спеціальну освіту. Я ж із 2013 року навчаюся у Львівській національній академії мистецтв на кафедрі художнього скла – єдиній в Україні. Мені хочеться показувати скло склом – виражати його різними способами, різними техніками. Хочу показувати чистоту, прозорість скла, що дзвенить».

Руслан Лучка, на відміну від колеги, склом займається відносно нещодавно – до цього працював із фарбою, однак у його роботі вже помітні значні успіхи: «Чому скло? Важко відповісти, але можу стверджувати, що це був яскравий приклад детермінізму в моєму житті, про який, я наголошую, не шкодував жодної хвилини. Я не сподівався на високі відзнаки – взагалі стараюся не думати про вчора і завтра, я живу сьогодні».

Оглянути експозицію можна до 20 квітня 2018 року в Музеї скла у Львові.

Ксенія Шокіна, Культурно-мистецька фундація Brovdi Art

Фото надані учасниками конкурсу

 

 

10 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів