Закарпаття. З потеплінням кількість заяв про зниклих дітей традиційно збільшується...

Закарпаття. З потеплінням кількість заяв про зниклих дітей традиційно збільшується...
А тому батькам варто більше часу проводити в межах родини та спілкуватися з дітьми.

 

Начальник ювенальної превенції поліції Закарпаття Андрій Курта наголосив на тому, що з настанням теплої пори року кількість заяв про зникнення неповнолітніх традиційно збільшується, тому батькам варто більше часу проводити в межах родини та спілкуватися з дітьми. 

Сьогодні, 10 квітня, ювенальна поліція Закарпаття розшукала двох неповнолітніх дівчаток, про зникнення яких повідомлялося напередодні зранку.  На їх пошуки було  орієнтовано правоохоронців всіх районів. Поліцейські  перевірили можливі місця, куди могли податись неповнолітні,  з’ясували обставини, які могли спонукати дітей втекти з-під нагляду дорослих. В результаті пошуків, поліцейські ювенальної превенції ГУНП в Закарпатській області спільно з мукачівськими колегами встановили місце знаходження дівчат. Як встановили правоохоронці, вони самовільно покинули дитячий притулок і пішки дійшли до залізничної станції у село Свобода Берегівського  району. Звідти електропотягом доїхали до Мукачева. Саме у районному центрі на площі Кирила і Мефодія обох знайшли працівники поліції.

Зараз із підлітками правоохоронці проводять  профілактичну бесіду про недопущення подібних вчинків у майбутньому. Життю та здоров’ю неповнолітніх  нічого не загрожує.

Начальник ювенальної превенції поліції Закарпаття Андрій Курта відзначив, що якщо за І квартал 2018 року кількість заяв про зникнення неповнолітніх налічувала 40 випадків, то вже з початку квітня таких звернень було п’ять. Всіх дітей поліція розшукала. Поліцейський відзначив, що традиційно з початком весни кількість подібних заяв збільшується.

«Це пов’язано з тим, що на Закарпатті більшість фактів зникнення дитини – це випадки, коли батьки про проблему заявляють одразу. Наші працівники витратили багато часу і зусиль на те, щоб донести до родин цю просту істину – чим швидше повідомити поліцію, тим оперативніше дитину повернуть додому. З настанням тепла діти більше бувають на дворі, а значить, мають більше шансів невчасно повернутися з прогулянки. Ті неповнолітні, які планують втекти з дому, також частіше вибирають теплі пори року», – розповів Андрій Курта.

Головний ювенал Закарпаття зазначає, що в цей період для того, щоб уникнути проблеми, батькам варто більше часу проводити в межах родини та спілкуватися з дітьми. Якщо  проблема все ж виникла і члени сім’ї не можуть вийти на зв’язок з неповнолітнім – краще одразу телефонувати до правоохоронців.

Джерело: Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

10 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів