Населення гірських сіл на Березнянщині віднині обслуговуватиме реанімобіль Mercedes

Населення гірських сіл на Березнянщині віднині обслуговуватиме реанімобіль Mercedes
Про це повідомив голова Великоберезнянської райради Ярослав Шукаль.

 

.«Сьогодні, 10 квітня, у смт Великий Березний відбулася передача сучасного, укомплектованого автомобіля швидкої допомоги Mercedes для оперативного транспортування населення з важкодоступних гірських сіл Закарпатської області (а саме Великоберезнянського району) до найближчих обласних закладів охорони здоров’я. Відстань від цих сіл до обласної клінічної лікарні в Ужгороді та дитячої обласної лікарні в Мукачеві становить від 50 до 90 км. Тепер за наявності реанімобіля відповідні фахівці зможуть швидко та кваліфіковано надавати спеціалізовану медичну допомогу горянам із використанням спеціального обладнання», - сказав він.

За словами Шукаля, місцева громада ще минулого року звернулася до громадських організацій із проханням допомогти у забезпеченні реанімобілем. Кошти віднайшли за допомогою ГО Зелена Смуга, Товариства Закарпатців у м.Києві, представників української діаспори в Німеччині, голови фонду Kolos.

«При закупівлі з’ясувалося, що вибраний на початку медичний автомобіль класу EURO 4 не може бути ввезений в країну, бо державна процедура на сьогодні не дозволяє ставити такі автомобілі на облік. Відтак вибрали інший необхідний автомобіль швидкої допомоги класу EURO 5», - зазначив він.

Разом із тим, жодних бюджетних коштів на закупівлю реанімобіля не було використано, і сучасний укомплектований автомобіль передається безповоротно на користь держави.

Укрінформ

 

10 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів