ДФС Закарпаття про те, як слід громадянам подавати свої декларації

ДФС Закарпаття про те, як слід громадянам подавати свої декларації
Про власне майно та свої доходи.

 

Триває останній місяць кампанії декларування доходів, отриманих фізичними особами уподовж 2017 року, тож фахівці органів ДФС радять закарпатцям встигнути виконати свій конституційний обов’язок.

Насамперед зауважимо, що податкова декларація про майновий стан і доходи подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси. Для цього у будь-якого мешканця Закарпаття є три способи її подання. Розглянемо кожен із них.

Перший – подання декларації особисто або уповноваженою на це особою, тобто з безпосереднім відвідуванням податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси.

У другому способі – декларацію можна надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. У такому разі є певний нюанс, таке відправлення платник податку зобов’язаний здійснити не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації.

Третій спосіб є найсучаснішим – це декларування засобами електронного зв’язку в електронній формі. Якщо вирішите скористатись саме цим шляхом і подати декларацію через «Електронний кабінет платника податків», що розташований на веб-порталі ДФС України в меню електронних сервісів, врахуйте вимоги законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису (ЕЦП).

У Головному управлінні ДФС Закарпаття радять не баритися і задекларувати свої доходи у будь-який зручний спосіб. Кампанія декларування доходів, отриманих у 2017 році, триватиме до 1 травня поточного року.

Джерело: ДФС у Закарпатській області

 

 

11 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів