Вагітних жінок в автобусах не помічають лише "недомужики"!

Вагітних жінок в автобусах не помічають лише "недомужики"!
Цей чоловік на фото, якщо можна його назвати чоловіком, не поступився місцем у рейсовому автобусі на Закарпатті вагітній жінці, яка ось-ось має народжувати...

 

Цей випадок свіжий, написала на своїй сторінці у ФБ закарпатська журналістка Тетяна Грицищук.

...11 квітня. 17-та година. На автостанції Перечин до салону рейсового автобуса зайшли пасажири, зайняли вільні місця. Я зайняла біля кабіни водія та дверей, лицем до пасажирів. Мені ж то їхати всього два км. Біля мене присів молодий чоловік. Перед відправленням до салону зайшли ще дві жінки. Одна з них - вагітна. Вона стала біля дверей, напроти цього чоловіка.

Жінка мені не знайома, але з того, що вона стала біля дверей, зрозуміла, що їде недалеко. Чоловік вдав, що нікого і нічого не бачить - втупився у телефон. Протягом хвилини-другої ніхто з пасажирів не поступився місцем вагітній жінці.

Побачивши, що мужики втратили своє єство, підвелася я і запропонувала вагітній присісти. Вона віднєкувалася: "Я недалеко". Ми помінялия місцями: жінка присіла, а я стала перед мужиком, який тупо впялився в телефон. І тут я не стрималася.

Питаю: "Чому не поступився місцем вагітній?" Чи ж вас не жінка народила?" На що почула грізне: "Виховуйте своїх дітей, а не мене". Я ризикнула - і сфоткала цього недомужика. На зупинці ми вийшли разом з вагітною жінкою. Вона розповіла, що нічому не дивується. Сьогодні була в Ужгороді. "Я поступалася місцем пенсіонерці, бо та стогнала, бо не бирувала стояти. А в цей час молоді люди, видно, студенти, сиділи і гралися в ігри на гаджетах".

О часи! О звичаї!

 

12 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Дід Панас 2018-04-12 / 23:31:34

    Перефразируя слова капитана Врунгеля "...Как Вы яхту назовёте, так она и поплывёт..." можно сказать так: как с детства в семье ребёнка научат, так он и ведёт себя всю жизнь. Если меня научили место всегда уступать, то и мои дети научены этому же.

  2. 2018-04-12 / 09:31:43

    Я б сказала, що вагітних жінок в автобусах взагалі ніхто не помічає. На днях була в аналогічній ситуації. Повертаючись додому з роботи на одному з маршрутів міста на мене, вагітну жінку, ніхто із пасажирів навіть не глянув, не те щоб поступитися місцем. А місяць тому, я сама була змушена поступитися місцем чоловіку на милицях без ноги, оскільки достойних це зробити в усій маршрутці не знайшлося. Дуже прикро, що наше суспільство є настільки невихованим, щоб проявити повагу не тільки до вагітних, але й до пенсіонерів, інвалідів та дітей...