Мукачівський МФА U-19 виривається на третю сходинку в своїй групі

Мукачівський МФА U-19 виривається на третю сходинку в своїй групі
У 12-му турі молодіжного чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги U-19 мукачівська команда «Мункач футбольна академія» проводила поєдинок на виїзді в Івано-Франківську проти місцевого «Тепловика-ДЮСШ - 3».

 

Слід зауважити, що івано-франківці йшли на третьому місці, випередивши мукачівців на два залікові бали, тож зійшлися приблизно рівні суперники.

Тож практично перша половина тайму проходила на зустрічних курсах. Певні корективи в гру команд вніс стан футбольна поля, яке було не найкращо якості. Окрім того, мукачівці чи не вперше проводили офіційний матч на природньому газоні, тому певний час адаптовувалися до цих умов. Проте наші хлопці мали перевагу над суперником у контролі м’яча та тактико-технічних діях. Але  на 20-й хвилині в господарів вийшла стрімка атака, яку завершив екс-гравець МФА (виступав за мукачівців у осінній частині чемпіонату) Святослав Шевченко, який вирішив завдати удару по воротам мукачівців з лінії карного майданчика – і не прогадав. Наш кіпер не був готовий до цього й м’яч затріпотів у сітці воріт МФА. Правда, голева перевага господарів тривала всього 8 хвилин, саме стільки часу пожадобилося підопічним Віктора Ряшка, щоб відновити рівновагу. Наші хлопці розігнали атаку правим краєм, наш гравець увірвався в штрафний майданчик «тепловиків» і потужно пробив – воротар відбиває, але на підборі першим встигає наш нападник Артем Баятян, який вже не залишає жодних шансів супернику.  Господарі наприкінці  першого тайму могли знову вийти вперед, ледь не перехопивши необачну передачу захисника мукачівців на воротаря, однак наш кіпер зіграв самовіддано й ціною травми завадив нападнику «Тепловика» завдати удару по своїх володіннях.  Тож на перерву команди пішли за рівного результату.

А вже через дві хвилини після поновлення гри МФА виходить уперед . І знову на вістрі атаки опинився А.Баятян, який вдало прийняв передачу від партнера Владислава Ярмошенка у карному майданчику івано-франківців, вміло накрив м’яч корпусом, а далі з розвороту зумів переправити його у сітку воріт господарів. Після цього гра повністю перейшла під контроль закарпатців, які вміло тримали м’яч, комбінували й не давали супернику можливості вийти на ударну позицію. А втілив домінування МФА в остаточний результат поєдинку Артем Атамась, який отримавши передачу перед карним майданчиком побачив необачний вихід воротаря суперника за межі свого майданчика пробив по-під поперечину , вийшов красень-гол. Тож впевнена перемога на виїзді дозволила нашій команді посунути «Тепловик»  із третьої сходинку й досі маємо певні шанси поборотися за друге місце, яке дозволяє нам пробитися до фінальної стадії змагань. Правда, й лідери першої групи не дають збою: «Буковина» (Чернівці) на виїзді впевнено перемагає «Бережани-ДЮСШ» - 7:1; «Волинь» (Луцьк) у рідних стінах переграє івано-франківську «Ніку» - 4:1. Результати інших матчів 1-ї групи такі «Рух» (Винники) – «Опір» (Львів) – 1:4; «Гірник» (Новояворівськ) – ДЮСШ (Тернопіль) – 2:1.

По завершенні матчу тренер МФА Віктор Ряшко в короткому флеш-інтервю зазначив:

-    Результатом задоволений, але до гри підопічних як тренер маю певні зауваження. Звісно, були помилки в гравців і поле наклало свій відбиток на гру команди, яка не змогла в повній мірі продемонструвати більш технічний футбол. Зважаючи на те, що наші команди знаходилися поряд у турнірній таблиці вийшла безкомпромісна цікава гра на зустрічних курсах.

-    Є завдання перед командою потрапити до фінального квартету?

-    Так склалося, що у лідерів є чималий очковий гандикап і навряд чи ми зможемо їх наздогнати. Тож ми ставимо насамперед завдання – в кожнім матчі здобувати залікові бали, а в кінці сезону побачимо на що можемо розраховувати. Адже свій відбиток на нашу гру наклала чимала ротація складу в зимове міжсезоння, адже команду покинули сім гравців основного складу, тож досі зігруємо команду. Якщо аналізувати попередні поєдинки, то очевидно, що хлопці з кожною грою додають. 

Турнірне розташування команд: «Буковина» - 33; «Волинь» - 30; МФА – 22; «Тепловик» - 21; ДЮСШ (Тернопіль) – 16; «Опір» - 15; «Рух» - 14; «Ніка», «Гірник» - 12; «Бережани-ДЮСШ» - 0.

Наступний матч МФА зіграє в рідних стінах 18 квітня з винниківським «Рухом».

Роман СЕНИШИН

 

12 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів