Фольк, джаз і рок-н-рол у виконанні бандури звучатиме в Ужгороді

Фольк, джаз і рок-н-рол у виконанні бандури звучатиме в Ужгороді
У Закарпатській обласній філармонії розпочав роботу VI Міжнародний фестиваль «Музика без кордонів». Відкрив його концерт Академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» Вінницької обласної філармонії. Це була яскрава, видовищна програма, просякнута козацьким духом і соковитим українським мелосом.

 

Гості подарували глядачам насичене півторагодинне дійство, в якому могутнє хорове звучання змінювалося танцем карпатських опришків, старовинні народні мелодії й історичні думи – сучасною обробкою популярної естрадної пісні «На долині туман», циганські танці – єврейськими мотивами, тужлива балада «Ой, не жур мене, моя мати» – жартівливим «Подільським вихилясом». Ми мали змогу почути окремо чоловічу і жіночу групи хору, а поруч із голосами досвідчених співаків, заслужених артистів України Галини Король, Лідії й Олександра Остапчуків, молодих солістів. Все це відбувалося під майстерний оркестровий супровід. Загалом колектив (художній керівник і головний балетмейстер – заслужений артист України Анатолій Кондюк) справив дуже приємне враження своїм професійним рівнем, злагодженістю і цілковитою самовіддачею на сцені. На завершення директор Закарпатської обласної філармонії Іван Микита та очільниця Департаменту культури Закарпатської ОДА Оксана Бабунич щиро привітали Академічний ансамбль пісні і танцю «Поділля» з прекрасним виступом і вручили головні нагороди фестивалю.

А 15 квітня на цій сцені виступить бандурист і композитор, лауреат багатьох міжнародних академічних і джазових конкурсів Георгій Матвіїв. Соліст Академічного ансамблю української музики, пісні й танцю «Чайка» Одеської обласної філармонії, викладач Одеської національної музичної академії ім.А.В.Нежданової, він є винахідником цілої низки нових сучасних прийомів гри. У руках цього виконавця бандура звучить, як справжній оркестр. На сьогодні Георгій Матвіїв випустив чотири авторські альбоми й активно виступає з концертами в Україні, Франції, Австрії, Польщі, Німеччині, Данії, Чехії та інших країнах Європи. У 2012 році виконавець став першим і поки єдиним українським музикантом, який взяв участь у Європейському Джазовому Оркестрі, де музиканти відбираються за принципом: один музикант з однієї європейської країни.

Ужгородцям Георгій Матвіїв презентує аудіо-візуальний концерт «Impressionism, Folk, Jazz», в якому прозвучать його авторські твори й імпровізації на теми українських народних пісень і мелодії гурту «The Beatles» у різних стилях. Звук бандури підсилить ексклюзивний відеоряд на великому екрані. У програмі також візьме участь студентка Дрогобицького музичного коледжу ім.В.Барвінського Ярослава Каганяк – дівчина виконає ліричні пісні українських композиторів у супроводі бандури. Початок о 17.00.

Підготувала Таїсія Грись

 

12 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів