Двох гравчинь з Ужгорода та Хуста покликали до національної збірної України

Двох гравчинь з Ужгорода та Хуста покликали до національної збірної України
Спочатку — на травневий збір.

 

Закарпатські команди WU-15 і WU-17 у рамках першої ліги Чемпіонату України з’ясовували свій рівень. Спочатку наші дівчата виступали в Миколаєві у змаганнях серед 15-річних. Як зазначив голова комітету жіночого футболу ФФЗ й тренер Василь Ізай, 12 команд були розподілені на 4 групи. В одній із них наші діяли проти господарок і житомирянок.

«На перший матч, який відбувався на новому штучному полі, прийшло чимало вболівальників. Нам довелося грати вже через три години після приїзду. Спочатку вели 1:0. У другому таймі 1:1, 2:1, 2:2. До основного часу арбітр додав хвилину, потім ще одну, ще одну й ще одну… І на четвертій доданій хвилині ми пропустили зі штрафного. У підсумку поступилися 2:3. Із житомирянками весь час був рахунок 0:0, але потім банальна помилка в захисті – і ми знову програли. Цього разу 0:1».

Дві поразки відкинули закарпаток на суперництво за 9 – 12 місця. Завдяки дублю Валерії Серебрянської виграли 2:0, а завдяки хорошим показникам загалом стали дев’ятими.

Відтак гравчині відбули на Тернопільщину, де вже змагалися в рамках чемпіонату WU-17. Спочатку наші дівчата впевнено здолали суперниць із Сокаля Львівської області – 5:0. Потім із їх землячками з Новояворівська, маючи перевагу, не могли забити, потрапляючи м’ячем навіть у перекладину. Зрештою, після подачі кутового візаві закарпатки зрізали м’яч у власні ворота й поступилися 0:1.

Далі – матчі за 5 – 8 місця. Із суперницями з Херсонської області діяли, що називається, на рівних, та під завісу поєдинку пропустили курйозний гол – знову 0:1. А в зустрічі з тернополянками за 7 місце, ведучи 2:0, усе ж перемогли суперниць 2:1. Притому воротаря Дарину Рошинець (2003 р. н.) із Хуста, Ірину Гавалець (2002 р. н.) із Ужгорода викликали на травневий збір національної збірної України, а виноградівку Дарину Григорович (2001 р. н.) «узяли на олівець» теж до основної команди країни.

Джерело: Федерація футболу Закарпаття

 

13 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів