Майбутні економісти-міжнародники ознайомились із роботою територіального органу ДФС на Закарпатті

Майбутні економісти-міжнародники ознайомились із роботою територіального органу ДФС на Закарпатті
Студенти 3 курсу Факультету міжнародних економічних відносин Ужгородського національного університету ознайомились із роботою офісу ДФС у м.Ужгород. Захід відбувся за ініціативи Марти Волощук викладача УжНУ, голови ради Територіального відділення Асоціації платників податків у Закарпатській області.

 

В приміщенні відділення в м. Ужгород Ужгородської ОДПІ майбутні економісти-міжнародники, перш за все, ознайомились із роботою Центру обслуговування платників та Акредитованим центром сертифікації ключів ІДД ДФС у Закарпатській області.

Відтак перед студентами виступила Марія Бадида, заступник начальника Ужгородської ОДПІ, начальник відділення у м. Ужгороді Ужгородської ОДПІ ГУ ДФС у Закарпатській області, яка розповіла студентам про структуру Державної фіскальної служби України, принципи її діяльності та особливості роботи податківців в сучасних умовах.

– Фіскальна служба має свої сертифіковані центри, які обслуговують фізичних осіб громадян, фізичних осіб-підприємців і юридичних осіб. Отримавши електронні підписи, електронні ключі, на підставі цього не треба вже нікуди йти, просто можна з дому, через Інтернет, в режимі онлайн, пред'являти ту чи іншу звітність. Відповідно, навіть мати можливість контролювати і дивитись, чи ця звітність фактично вже й подана або неподана, чи проведено нарахування, який стан розрахунків у громадянина чи юридичної особи та фізичної особи приватного підприємця по тим чи іншим платежам, чи немає якоїсь заборгованості, – зазначила Марія Бадида.

Марта Волощук розповіла студентам про кампанію декларування доходів громадян отриманих у 2017 році, яка триває до 1 травня. Звернула увагу, студентів на можливість отримання права на податкову знижку за навчання та розповіла хто, при яких умовах може повернути частину коштів, які були сплачені за навчання.

Відтак студенти дізналися специфіку перевірки декларацій розрахунків, які подають платники – юридичні чи фізичні особи-підприємці. Також Марія Бадида розповіла яким чином формується Національний план перевірок суб’єктів господарювання, яким чином ревізори їх здійснюють та зробила припущення, що дехто з присутніх після закінчення вишу може спробувати свої сили, пройти конкурсний відбір, і працевлаштуватись в органах фіскальної служби, адже ДФС постійно змінюється та оновлюється аби відповідати сучасним цивілізаційним вимогам.

Джерело: ДФС у Закарпатській області

 

13 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів