Ужгородський університет активно долучився до акції «Закарпаттю – чисте довкілля»

Ужгородський університет активно долучився до акції «Закарпаттю – чисте довкілля»
В рамках акції «Закарпаттю – чисте довкілля» працівники та студенти університету вже декілька днів поспіль проводять прибирання та озеленення території навколо корпусів УжНУ. Найбільш значні заходи припали на суботу, 14 квітня, коли викладачі і студенти прибирали в навчально-лабораторному корпусі на БАМі, висаджували сакури, упорядковували алею 70-річчя УжНУ, очищали від сміття територію біля корпусів університету та гуртожитків. Також декілька днів поспіль проводилася робота з благоустрою в спортивно-оздоровчому таборі «Скалка».

 

Щодо проведення акції, проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король відзначив: «Роботу з прибирання території університету ми проводимо не тільки сьогодні, вона в нас триває вже декілька днів. Кожен факультет має закріплену територію, яку він прибирає. Після роботи – заслужений відпочинок, буде варитися бограч.

Студенти вчаться культури поведінки на природі, розуміють, що не можна смітити, слід за собою неодмінно прибирати. І коли вони будуть самостійно гуляти, ходити в похід, ця річ буде в них закладеною, а Закарпаття буде чистішим».

Біля навчально-лабораторного корпусу студенти факультетів з самого ранку займаються прибиранням. Студентки першого курсу факультету іноземної філології Лілія та Ірина розповідають: «Ми підмітаємо, робимо ділянку чистою, від гуртожитку і до університету. Це добра акція, оскільки долучає студентів до праці, зближує та здружує. Слід підтримувати чистоту і будь-яка така нагода є корисною, щоб зробити територію нашого університету чистішою». Заступник декана з виховної роботи ФІФ Оксана Дацьо відзначає, що студенти та працівники факультету прибирають ділянку не тільки біля університету, подібна акція здійснюватиметься в ботанічному саду в мікрорайоні «Шахта», потім буде прибирання на факультеті.

Чудова весняна погода створює приємний настрій і робота тоді зовсім не сприймається важкою, кажуть студенти університету. Ділянку та дорогу біля навчально-лабораторного корпусу прибирають студенти та викладачі факультету суспільних наук. Студент третього курсу Володислав Котигорошко розповідає: «Це наша територія, її все ж таки треба прибирати, щоб не було забруднення. Тому подібні заходи я оцінюю все ж більш позитивно». Заступник декана з виховної роботи ФСН Володимир Гиря зазначає, що факультет регулярно долучається до прибирання, крім того, ще здійснюється упорядкування на факультеті, приводяться до ладу аудиторії, вікна.

Особливу «місію» взяли на себе студенти факультету міжнародних економічних відносин. Вони мають на меті висадити молоденькі саджанці сакур на алеї. Заступник декана з виховної роботи ФМЕВ Людмила Казакова розповідає: «Ми знайшли можливість отримати п’ять саджанців сакур, які ми посадимо на алеї біля університету, попрацюємо, поприбираємо і будемо задоволені красою навколо себе».

До університетського «суботника» долучилися також і студенти факультету історії та міжнародних відносин, які сьогодні займалися прибиранням території довкола ректорату та у навчальних приміщеннях, зокрема музеях. Викладачі факультету відзначають, що нині перша пара проводитиметься з користю, як для міста, так і для здоров'я, адже студенти мають змогу перебувати на свіжому повітрі, трохи фізично попрацювати і, при цьому, допомогти нашому місту набути охайного вигляду. А вже опісля прибирання, студенти провели день у звичному для себе режимі – на парах.

Олексій Шафраньош

Вероніка Кобаль

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

15 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів