Ужгородські студенти-медики пройшли майстер-клас із УЗД сонних артерій

Ужгородські студенти-медики пройшли майстер-клас із УЗД сонних артерій
Лектором для майбутніх фахівців у сфері охорони здоров’я став лікар-невропатолог, УЗД-діагност Олександр Бобровник=

 

Серфінг соцмережами, серіал чи прогулянку з друзями студенти медичного факультету вирішили відкласти на потім – свій вихідний використали з користю для себе та своїх майбутніх пацієнтів. 14 квітня на базі Закарпатського обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології майбутні медики вивчали УЗД сонних артерій.

Захід провели з ініціативи координаторів Ужгородської медичної платформи та UMSA Uzhhorod за сприяння Закарпатського ОКЦНН. Лектором для молодих медиків став лікар-невропатолог, УЗД-діагност Олександр Бобровник.

У рамках майстер-класу молодь вивчала різні аспекти УЗД-досліджень сонних артерій, покази та протипокази до виконання такого обстеження, розбиралися, які верстви населення потрапляють у групи ризику для розвитку атеросклеротичних бляшок (діабетики, курці тощо), а також знайомилися з технічними характеристиками УЗД-апарату і його роботою.

Олександр Голубенко

Під час лекторію студенти активно брали участь у обговоренні матеріалу, ставили запитання. Відтак – мали нагоду на практиці побачити, як працює апарат, як виглядають сонні артерії, та намагалися тлумачити зображення на екрані.

«Долучитися до участі міг усяк охочий, – розповідає голова SCOPH Umsa Uzhhorod Олександр Голубенко. – Ми мали намір набрати невелику групу тих, кому це справді цікаво, щоб студенти могли засвоїти інформацію максимально ефективно. У результаті зібралося десятеро студентів ІІІ–V курсів медфаку, котрі плідно попрацювали на майстер-класі й отримали сертифікат, який засвідчує здобуті знання, а також методичку зі стислим змістом усього вивченого».

Ксенія Шокіна, Медіацентр ужНУ

 

16 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів