Закарпатських журналістів запрошують взяти участь у Всеукраїнському конкурсі на тему децентралізації

Закарпатських журналістів запрошують взяти участь у Всеукраїнському конкурсі на тему децентралізації
На адресу Закарпатської обласної ради надійшов лист за підписом першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслава Негоди, в якому йдеться про те, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у 2018 році втретє проводить Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

 

Його мета – підвищення поінформованості та обізнаності співвітчизників через регіональні ЗМІ про можливості та переваги реформи місцевого самоврядування, кращі практики територіальної консолідації громад, які є результатом її впровадження.

Партнерами Мінрегіону з проведення Конкурсу є Програма Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» та ГO «Інтерньюз-Україна».

Означено  загальні вимоги до оформлення та подання конкурсних робіт, які мають бути опубліковані вперше у період із 15 жовтня 2017 року до 20 грудня 2018 року, названо номінації, а це – «Онлайн-публікація», «Стаття у  друкованому ЗМІ», «Радіоматеріал», «Відеоматеріал», а також тематичні пріоритети конкурсних робіт. Серед них – мета, завдання, зміст, очікувані результати та переваги реформи, спрямованої на  децентралізацію влади та розбудову місцевого самоврядування, добровільне об’єднання територіальних громад, співробітництво територіальних громад, фінансова децентралізація та ресурсна підтримка місцевого і регіонального розвитку, кращі практики органів місцевого самоврядування в Україні з питань соціально-економічного розвитку територій тощо.

Призовий фонд від Програми Ради Європи. У кожній з чотирьох номінацій передбачені три премії: перша – 20 тис грн; друга – 15 тис грн; третя -10 тис грн.

То ж пишіть, творіть і надсилайте свої роботи  до 20 грудня 2018 року.

До речі, у 2016 році перемогу отримали 12 конкурсних робіт із 218, автори яких, окрім грошових винагород, наданих Радою Європи,  мали можливість відвідати Світовий форум демократії в Страсбурзі (Франція). У 2017 році переможцями визнано авторів 13 конкурсних робіт із 229, які надійшли на Конкурс.

Довідкову інформацію з питань Конкурсу можна отримати за

тел.: (044) 458-44-40; (044) 501-92-03; (093) 403-58-87; (097) 917-70-70, або надіславши запит на електронну адресу: [email protected]

 

17 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів