"Медичний Оскар": Закарпаття обрало найкращих

"Медичний Оскар": Закарпаття обрало найкращих
У понеділок, 16 квітня, відбулася презентація кандидатів на отримання відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» від Закарпаття. Ця громадська нагорода з 2009 року присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я. Кожна область обирає власних номінантів, а загальноукраїнська церемонія відбору кращих та нагородження відбувається 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона в Києві.

 

Цьогоріч вперше з часу існування відзнаки п’ятеро закарпатських медиків та громадських діячів стали її номінантами. Зокрема, номінацію «Кращий медик» отримала завідувач інфарктного відділення Закарпатського обласного клінічного кардіологічного диспансеру Мирослава Вайда, номінацію «Новатор охорони здоров’я» - головний лікар Виноградівської районної лікарні Надія Онисько, номінацію «Міжнародне співробітництво в галузі охорони здоров’я» - декан стоматологічного факультету УжНУ Євген Костенко, номінацію «Служіння суспільству» - головний куратор Закарпатської Реформатської Церкви Бейло Нодь, а номінацію «Найкращий лікар» - завідувач хірургічним відділенням Берегівської ЦРЛ Валерій Кустрьо. Детальніше з номінантами можна ознайомитися за посиланням.

Презентуючи номінантів, голова регіональної ради «Ордену Святого Пантелеймона» Закарпатської області, декан факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ Іван Миронюк відзначив що: «П’ятеро номінантів на високу відзнаку обиралися за рішенням колективів, пацієнтів та профспілкових організацій, а потім кожна кандидатура окремо розглядалася регіональною радою, пройшла широке обговорення».

Присутні на зустріч кандидати на отримання відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» розповіли про власний шлях у медичній професії, мотивацію до роботи.  Завідувач інфарктного відділення Закарпатського обласного клінічного кардіологічного диспансеру Мирослава Вайда відзначила, що номінація на нагороду стала для нею несподіванкою: «З одної сторони, ця пропозиція стала для мене неочікуваною, з іншої сторони - відчувається більша відповідальність. Але, як на мене, то нагородження - це не головне. Головне - це пацієнти, їхнє здоров’я. Для мене найбільша радість - це усмішка на вустах пацієнтів, коли бачиш що вони почуваються краще, одужують. Це надихає працювати далі».

Наступним етапом стане загальнонаціональний відбір номінантів «Ордену Святого Пантелеймона» серед кращих діячів у галузі охорони здоров’я з усіх областей України. Переможці найвищої відзнаки для медиків, крім загальнодержавного визнання, отримають фінансову нагороду – 100 тисяч гривень.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

17 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів