Штрафи, конфіскації і заборони: що загрожує закарпатським власникам «євроблях» – проект закону

Штрафи, конфіскації і заборони: що загрожує закарпатським власникам «євроблях» – проект закону
У мережі опублікували частину законопроекту про репресивні заходи для євроблях. Проект поки обговорюється в комітеті з питань податкової та митної політики Верховної Ради разом з активістами руху "АвтоЄвроСила".

 

Як повідомляє газета Сегодня, законопроект складатиметься з двох частин. Перша – масштабна легалізація "євроблях", які вже їздять країною. Друга частина – заходи, які повинні закривати будь-яку можливість ввезення до України автомобілів без розмитнення. Остання частина вже готова.

Проект насамперед перекриває схеми ввезення автомобілів в обхід розмитнення. Якщо його приймуть, українці зможуть їздити на авто, зареєстрованому на іноземну компанію, до 10 днів. Зараз – це рік і для цього громадяни купують автомобілів в Литві, реєструють на місцеву компанію, і та оформляє для українців довіреність на користування машиною.

Якщо ж знадобитися термін більше ніж 10 днів – доведеться підтверджувати це документами. А якщо людина, яка ввезла машину до України, передасть авто в користування комусь іншому або зовсім її розбере на запчастини, то їй загрожує штраф 17 000 грн.

Контроль за автомобілями на єврономерах посилять. Поліція і фіскальна служба отримають доступ до бази прикордонників. Фактично, вони отримають право зупиняти водіїв на єврономерах і перевіряти терміни перебування в Україні. Для цього створять електронну базу автомобілів, які в'їхали до України.

Також депутати хочуть ввести обов'язкову реєстрацію машин, які в'їжджають до країни більш ніж на 30 днів.

За перевищення термінів перебування в Україні вводяться нові штрафи. Затримка в Україні на:

- 1-3 дні – 850 гривень або попередження;

- 4-10 днів – 5 100 грн.;

- 10-20 днів – 17 000 грн.

Якщо машина зареєстрована на компанію – штрафи вище. За затримку в Україні до 20 днів – штраф 17 тис. грн. Такий же штраф за втрату транспорту або його передачу.

Якщо авто перевищить терміни перебування в Україні на:

- більш ніж 20 днів, штраф – 34 тис. грн;

- більш ніж 30 днів, штраф – 85 тис. грн;

- більш ніж 30 днів – 170 000 грн або конфіскація машини.

Таким чином, законопроект Комітету митної політики Верховної Ради, який був переданий для ознайомлення активістам "АвтоЄвроСили", перекриває практично всі методи ввезення та користування "євробляхами" в Україні.

Штрафувати пропонують не тільки власника машини (він може бути підставним), але і водія. Якщо водій їздить на машині, яка порушила режим перебування в Україні, його оштрафують на 8500 грн. За повторне порушення – штраф 17 000 грн, позбавлення прав на рік і конфіскація автомобіля.

Молодий буковинець

 

17 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів